WhatsApp'la ilgili 'mesaj' iddiası

Düzenleyen:
WhatsApp'la ilgili 'mesaj' iddiası

TEKNOLOJİ Haberleri

iOS araştırmacısı Jonathan Zdziarski, WhatsApp'ın mesajları tam anlamıyla silmediğini söyledi.

WhatsApp’la ilgili, iOS araştırmacısı Jonathan Zdziarski'den çarpıcı bir iddiada geldi. Zdziarski’nin iddiasına göre, WhatsApp’ta kullanıcıların sildikleri mesajlar tam anlamıyla silinmiyor.

'SAKLAMAYA DEVAM EDİYOR'

LOG'da yer alan habere göre, WhatsApp’ın silinen mesajları saklamaya devam ettiğini söyleyen Zdziarski, WhatsApp’ın en güncel versiyonundan alınan disk görsellerini incelediğini belirtti ve bu incelemeye göre uygulamanın sohbet kayıtlarını koruma altına aldığını dile getirdi. Bu durumun güvenlik açısından potansiyel bir tehlike oluşturduğunun altını çizen Zdziarski, bu sorunun uygulama kodlamasından kaynakladığını söyledi.

iCloud‘da saklanan mesajların güçlü bir şifreleme ile saklanmadığını vurgulayan Zdziarski, silindiği varsayılan mesajlara yedekleme üzerinden erişilebileceğini söyledi. WhatsApp sohbetlerinin iCloud’da güçlü bir şifreleme olmadan saklandığını söyleyen Zdziarski, bu durumun silindiği düşünülen mesajlara yedekleme üzerinden erişebileceği anlamına geldiğini ifade etti. Zdziarski’nin bu açıklamalarına WhatsApp’tan henüz bir cevap gelmediğini belirtelim.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...