Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Robotlarımız dünya birincisi oldu

Düzenleyen:
Robotlarımız dünya birincisi oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Boğaziçi Üniversitesi RoboAKUT Takımı her yıl düzenlenen uluslararası robot yarışması olan RoboCup'ın İran’da yapılan yarışmasında Dünya birincisi oldu.

Cüneyt Bitikçioğlu İSTANBUL -  2002 yılından beri arama-kurtarma etmen simülasyonu kategorisinde RoboCup dünya yarışmalarına katılan Boğaziçi Üniversitesi RoboAKUT Takımı, RoboCup 2010’da dünya şampiyonu olmuştu. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. H. Levent Akın ve araştırma görevlisi ve doktora öğrencisi Okan Aşık’tan oluşan takım ‘’Arama Kurtarma Etmen Simülasyonu" liginde İran’dan birincilik madalyası ile döndü. Yerel olmasına rağmen çok sayıda ülkeden yarışmacının katıldığı yarışmada Robot Futbolu, Servis Robotları, Arama Kurtarma Robotları gibi farklı kategoriler yarıştı. Deprem sonrası oluşan çeşitli afet senaryolarında en az can ve mal kaybını verecek algoritmayı geliştirmeyi amaçlayan yarışmada kullanılan simülatör gerçek şehir haritaları üzerinde yanan binaları, yıkıntı altında kalan insanları, kapanan yolları ve yaralanan insanları simüle etti. Geliştirilen algoritmalar itfaiye, polis ve ambulans robotları kontrol ve koordine ederek en az can ve mal kaybı yaşanmasını hedefliyor. Yarışmaya katılan takımların büyük çoğunluğu iddialı, RoboCup yarışmalarında dereceye giren  takımlar bu yıl Temmuz ayında Nagoya’da yapılacak RoboCup 2017’ye de katılacaklar.
Robotlarımız dünya birincisi oldu
Robotlarımız dünya birincisi oldu

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...