Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Reeder, Samsun’da cep telefonu üretecek

Reeder, Samsun’da cep telefonu üretecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye merkezli teknoloji firması Reeder, 8 milyon TL yatırımla kurduğu Samsun’daki fabrikasında telefon üretimine başladı.

Fabrikada önümüzdeki dönemde akıllı saat ve yapay zekâ destekli cihazların da üretilmesi planlanıyor. Yaklaşık 100 kişinin çalıştığı fabrikada yılda 300 bin telefon, 200 bin tablet ve 100 bin adet akıllı saat üretilebilecek. 2019 yılında bu kapasitenin tamamının kullanılması hedefleniyor. İlk etapta akıllı telefon ve tablet üretimi planladıklarını belirten Reeder CEO’su Uygar Saral “Bu merkezde tuşlu telefon üretimine başladık. İlerleyen dönemde telefon üretimine akıllı saat, akıllı ev aletleri, AI yani yapay zekâ destekli tüketici elektroniği cihazları da eklenecek. Reeder, akıllı ürünler üzerine kurulmuş bir geleneğe sahip bir şirket. Önümüzdeki sektör ajandasında ise yapay zekâ, bulut ve robotik çözümler var. Özellikle yazılım AR-GE’si ile bu kategoride birçok ürün geliştirip müşterilerimizin kolaylaştırmak için çalışacağız. Üreteceğimiz cihazların yerlilik oranı yüzde 55’ten daha fazla dolayısı ile Türk malı mührü taşıyor. Samsun fabrikamızda üretilen son teknoloji ürünleri sadece Türkiye değil yurt dışı pazarlara da sunulacak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...