Sanal süper starlar

Sanal süper starlar

TEKNOLOJİ Haberleri

Parlak dergilerin sayfalarını ve moda evlerinin reklam kampanyParlak dergilerin sayfalarını ve moda evlerinin reklam kampanyalarını süslüyorlar. alarını süslüyorlar.

ÖMER TEMÜR

Yaşlanmıyorlar, yorulmuyorlar, kapris yapmıyorlar. Kimi podyuma çıkıyor, kimi şarkı söylüyor. Sosyal medyada milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Gucci,  Chanel, Diesel, Prada gibi dünyaca ünlü markalarla çalışıyorlar. Sanal manken, sanal model, sanal star adına ne derseniz deyin mankenlerin işini elinden almaya hazırlanıyorlar.

Shudu Gram

İngiliz fotoğrafçı Cameron-James Wilson tarafından tasarlanan Shudu Gram’ın kendine dünyanın ilk dijital süper starı olarak adlandırıyor. Kimi de ona Afrika’nın Barbie bebeği diyor. Instagram’da tam 150 bine yakın takipçisi var.  Siyahi güzelliğiyle beğeni toplayan süper modelin gerçek olmadığı öğrenildiğinde çoğu takipçisi buna inanmakta güçlük çekiyor. Sanal model bugünlerde parlak dergiler ve ünlü markaların reklam kampanyalarını süslüyor. Avustralyalı Vogue’nun eylül sayına röportaj veren Shudu, Balmain markasının reklam kampanyasının yüzü oldu.

Maya Kodes

Maya Kodes 2017’de tasarlanan sanal bir star. Facebook’ta binlerce takipçisi var. Bir yılda 30’dan fazla konser veren ve iTunes’ta bir dans şarkısı yayınlayan Maya Kodes bir hologram için oldukça başarılı. Montreal’deki Neweb Labs tarafından tasaranan bu interaktif star 18 aylık bir çalışmanın ürünü. Maya’nın bedeni ve konuşma sesi bir kişi tarafından kontrol ediliyor. Şarkı söyleyen sesi ise bir başkasına ait.

Lil Miquela

Yarı Brezilyalı, yarı İspanyol olan 19 yaşındaki Lil Miquela, Los Angeles’ta yaşıyor. Mesleği model ve müzisyen. Instagram’da 1.4 milyon takipçisi var. İlk single’ı “Not Mine”, ağustos 2017’de Spotify Viral’da sekiz numaraya kadar çıktı. Lady Gaga ve Pharell gibi starlarla iş birlikleri yapıyor. Paylaştığı fotoğraflardaki Gucci, Chanel, Prada, Vetements Supreme gibi markalar dikkat çekiyor. Amerikan Vogue’un eylül sayısının yayınlanan sayfalarında Alexander McQueen’i giydi. Lil Miquela yetenekleriyle ünlü yatırımcı Sequoia Capital’den nisan ayında yaklaşık 6 milyon dolarlık bir de fon desteği aldı.

Noonoouri

Noonoouri bir manken ve blogger. Doğum tarihi 1 Şubat 2018 ama kendisi 18 yaşında. Paris’te yaşıyor. İlgi alanları arasında güzellik, lüks, moda, yaşam tarzı, gezi var. Stili ve son trendleri takip etmesi ile kısa zamanda 131 bin takipçiye ulaştı.  Versace, Louis Vuitton ve Supreme gibi markalarla çalışıyor.

Bermuda

Takma adı Bermuda’da, Instagram’daki adı ise Bermudaisbae. 104 bin takipçisi var. Bermuda’nın makine öğrenimi ve yapay zeka alanında faaliyet gösteren Cain Intelligence tarafından tasarlandığı tahmin ediliyor. Lil Miquela’nın sanal ortamdaki en büyük rakibi. Öyleki  iki karakter sosyal medyada sık sık birbirine gönderme yapıyor. Donald Trump’ın sıkı bir destekçisi. Diğerleri gibi Bermuda da ünlü markalarla iş birliği yapıyor.

Blawko

Daha çok video oyunundan çıkan bir karaktere benziyor. Sosyal medyanın az sayıda erkek karakterlerinden biri. Yüz dövme ve ses tonuyla bir sokak çocuğunu andırıyor. Instagram’da 131 bin takipçisi var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...