HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Mars'a gidecek 3 Türk belli oldu

Kaynak:
Mars'a gidecek 3 Türk belli oldu

YAŞAM Haberleri  / 

Mars'a gitmek üzere gönüllü olan 200 bini aşkın adaydan yüzde 99.5'i elendi. İkinci tura kalan 6 Türk'ten 3'ü isminin açıklanmasına izin verdi.

Kızıl Gezegen 'e geri dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkmak üzere gönüllü olan 200 bini aşkın adaydan yüzde 99.5'i elendi. İkinci tura kalan 6 Türk'ten 3'ü isminin açıklanmasına izin verdi. 1058 aday arasında 4'ü kadın 6 Türk de var. Mars'a gidecek 3 Türk ismi nin açıklanmasına izin verdi: Dr. Güler Ergun , Yasemin Higgins ve Ece Kabadayı. Hollandalı girişimci Bas Lansdorp, en geç 2025'e kadar Mars'ta kalıcı bir insan kolonisi kurma amacıyla "Mars One" adlı kâr amacı gütmeyen bir örgüt kurmuştu. Mars'a gitmek için geçen nisandan beri hemen her ülke, meslek ve yaş grubundan 200 bini aşkın aday başvurdu. "Mars One" projesiyle Mars'a geri dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkmak için gönüllü olan 6 Türk arasından 3 kişi kimliklerinin açıklanmasına izin verdi. Dr. Norbert Kraft'ın resmi duyurudan önce Hürriyet'e yaptığı açıklamaya göre Mars One projesinde ikinci tura kalan Türk adaylar arasında şu üç isim kimliklerinin açıklanmasına izin verdi: Dr. Güler Ergun (34), Yasemin Higgins (43) ve Ece Kabadayı (18) (Kaynak: Hürriyet)

YAŞAM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...