Sarayın batık hazinesi geliyor

Sarayın batık hazinesi geliyor

YAŞAM Haberleri

3. Murad'ın padişahlığı döneminde ısmarlanan yüzlerce eşya ve aksesuarı taşırken batan gemideki hazineler asırlar sonra adresine ulaşacak.

Harem'in yenilenmesi maksadıyla 3. Murad'ın padişahlığı döneminde ısmarlanan yüzlerce eşya ve aksesuarı taşırken batan gemideki hazineler asırlar sonra adresine ulaşacak. Hırvatistan'ın Gnaliç adacığı yakınlarındaki Dalmaçya'daki gemi batığından çıkarılan 16'ıncı yüzyıl hazineleri, gelecek yıl sergi olarak İstanbul'a getirilecek. Projeyi yürüten Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı'nın başkanı Oğuz Aydemir, 1968 yılında Belçikalı bir turist tarafından tesadüfen bulunan batık gemideki eşyaları kurtarma çalışmalarının halen devam ettiğini belirterek, "Gemiden çıkarılarak temizlenen bazı eşyaların Hırvatistan Tarih Müzesi'nde sergileniyor. Eşyalar arasında özellikle çelik bir sandıktan çıkan 43 metre boyunda dokunmuş ipek kumaş, Murano Adası'nda yapılan cam eşyalar, şamdanlar dikkati çekiyor. Bunlar önümüzdeki yıl İstanbul'da sergilenecek" diye konuştu. İZMİR AA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...