Zincirbozan otlak yeri oldu

Zincirbozan otlak yeri oldu

YAŞAM Haberleri

Bir zamanlar siyasetçilerin zorunlu ikamete tabi tutulduğu Zincirbozan mevkiindeki askeri tesisler şimdi otlak yeri olarak kullanıyor

Ordunun, 12 Eylül 1980'de yönetime el koymasının ardından Süleyman Demirel, Deniz Baykal, Hüsamettin Cindoruk gibi siyasilerin zorunlu ikamete tabi tutulduğu, daha sonra kapısına kilit vurulan Lapseki ilçesi Zincirbozan mevkiindeki askeri tesisler şimdilerde hayvan sahipleri tarafından otlak olarak kullanılıyor. Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı, tesisin Milli Savunma Bakanlığı mülkiyetinde olduğunu belirterek, "100 dönüm civarı bir arazi burası. Bir dönem üniversite istemişti ama ne oldu bilmiyorum" dedi. Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş ise "Burayı üniversite alır ve bir bölüm açarsa Zincirbozan'ın akıllara kazınan imajı da silinmiş olacak" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...