Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Amerikalı kadın yüz yaşında ilk kez denizi gördü

Amerikalı kadın yüz yaşında ilk kez denizi gördü

YAŞAM Haberleri

Hayatı boyunca bir çiftlikte pamuk toplayan ABD'Lİ Ruby Holt,101 yaşına girmesine bir kaç hafta kala büyük düşünü gerçekleştirmeyi başardı ve denizi gördü.

Deniz kıyısına gidecek parayı hayatı boyunca denkleştiremeyen Ruby Holt, "Hep başkaları konuşurken duyuyordum. Ne kadar muhteşem bir şey olduğunu anlatıyorlardı. Ama hiçbir zaman imkânım olmadı" diyor.


Yaşlıların hayatlarında en çok istedikleri şeyi yapmalarına yardımcı olan "Wish of a Lifetime" adlı yerel bir vakıf sayesinde Ruby Holt'un bu rüyası gerçekleşti.


Götürüldüğü Meksika Körfezi'nde uzun uzun okyanusu seyreden Holt, hayatında hiç bu kadar büyük bir şey görmediğini söyledi. Holt ayrıca Kasım ayında deniz havasını soğuk buldu.


Ruby Holt'un yaşadığı Brookdale'deki Sterling Yaşlılar Evi yöneticisi Mark Davis, "Yazın bahçede ev sakinleri su tabancalarıyla savaş oyunu oynuyorlardı, konu sahilde olmaktan açılında Ruby bakıcılara hayatında hiç deniz görmediğini ve bunu çok istediğini söylemiş" diye anlatıyor.


Ruby Holt 600 kilometrelik yol aşıp gittiği sahilde denizi gördüğü anda dili tutulmuş, saatlerce parmağıyla göstererek ufka bakmış.

nbsp;Amerikalı kadın yüz yaşında ilk kez denizi gördü


Dört çocuğu olan Holt, hayatını onları büyüterek, tarlalarda ya da bazen gömlek fabrikasında çalışarak geçtirdiğini anlatıyor. Ailenin hiç bir zaman iki yakasını bir araya getirip de deniz kenarına gitme imkanı olmamış.


Hayatında ilk kez bu kadar uzun bir yolculuğa çıkan Holt, kumda gezmeye uyarlanmış elektrikli tekerlekli sandalyesiyle Alabama sahilinin tadını çıkarıp, ayaklarını okyanusun serin sularına sokarken, "Bizim oralarda hiç böyle bir şey yok" diye mırıldanıyor.
Amerikalı kadın yüz yaşında ilk kez denizi gördü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...