Anneden oğula ikinci hayat

Anneden oğula ikinci hayat

YAŞAM Haberleri

Elazığ'da 2 yıldır böbrek yetmezliği çeken ve haftada 3 gün diyalize giren 23 yaşındaki genç, annesinden nakledilen böbrekle sağlığına kavuştu.

Tuncelili Saray ve Coşkun Mengüç çiftinin 23 yaşındaki çocukları Ergün Mengüç, 2 yıl önce böbrek yetmezliği sebebiyle haftada 3 gün diyalize girmeye başladı. Oğlunun çektiği acıları gören Mengüç ailesi böbreklerini vermek için Fırat Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Merkezine başvurdu. Yapılan testlerde anne Mengüç'ün böbreklerinden birinin nakledilebileceği belirlendi. Anne hiç tereddüt etmeden oğluna böbreğini vermek için hastaneye yattı. nbsp;Yapılan operasyonla anneden alınan böbrek, Mengüç'e başarılı bir şekilde nakledildi. Oğluna böbreğini veren anne Saray Mengüç, bir kızı, bir de oğlunun olduğunu ve oğluna ikinci bir hayat vermekten çok mutlu olduğunu ifade ederek kendisine yardımcı olan hastanede çalışanlarına da teşekkür etti. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...