Toz cinayetinde karar belli oldu

/ Kaynak: DHA
Toz cinayetinde karar belli oldu

YAŞAM Haberleri  / DHA

Adana'da meydana gelen toz kavgası sebebi ile komşunu öldüren 1'i çocuk 2 kişiyi de yaralayan zanlıya 29 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Adana'da toz kavgası sonucu komşusu 30 yaşındaki İbrahim İmen'i öldürüp, 1'i çocuk 2 kişiyi de yaraladığı iddiasıyla yargılanan 34 yaşındaki Erkan Baykara, 29 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Gülbahçesi Mahallesi'nde oturan İbrahim İmen, 9 Şubat 2011'de evinin bulunduğu sokaktaki stabilize yoldan otomobiliyle geçerken, yoldan kalkan tozlar, komşusu Erkan Baykara'nın üzerine geldi. İki komşu arasında bu nedenle çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Aldıkları darbelerle yaralanan İmen ve Baykara, şikayetçi olunca ikisi de çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuklanıp cezaevine konuldu. Yaklaşık 2 ay cezaevinde kalan İbrahim İmen ve Erkan Baykara, karşılıklı olarak şikayetlerinden vazgeçince, tahliye edildi.

TAŞINIRKEN ÇIKAN KAVGADA VURULDU
Arası açılan komşulardan İbrahim İmen, Seyhan İlçesi'ne bağlı Şakirpaşa Mahallesi'nde ev kiraladı. Akrabalarıyla birlikte 11 Nisan 2011'de eşyalarını kamyona yüklerken İmen ile Baykara ve yakınları arasında yeniden tartışma çıktı. Silahlı kavgaya dönüşen olayda İbrahim İmen ile akrabaları Humman ve Mehmet Salih İmen, tabancayla vurulup yaralandı. Adana Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralılardan İbrahim İmen, 1 ay sonra öldü. Tabancayı ateşlediği ileri sürülen Erkan Baykara ise kaçarak izini kaybettirdi.

SAHTE KİMLİKLE YAKALANDI
Katil şüphelisinin peşine düşen Adana polisi, olaydan 1 yıl sonra Erkan Baykara'yı, Mersin'e gitmek üzere bindiği otobüste üzerinde 'Arif Bayram' adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakaladı. Kaçtığı sürede tarlalarda çalıştığı ve çadırlarda kaldığı saptanan Baykara, tutuklandı. Erkan Baykara, 'Kasten adam öldürme ve öldürmeye teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Baykara, kavgada kendisine saldırıda bulunulduğunu ve kendini korumak için tabancayı ateşlediğini öne sürerek, "Öldürme amacım yoktu, kendimi savundum. Meşru müdafaa sınırları içerisinde hareket ettim. Tahliyemi istiyorum" dedi.

TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANDI
Mahkeme heyeti, Baykara'yı İmen'i tahrik altında öldürmekten 12 yıl 11 ay, biri çocuk 2 kişiyi de öldürmeye teşebbüs etmekten ve ruhsatsız silah bulundurmaktan 16 yıl 7 ay 5 gün olmak üzere toplam 29 yıl 6 ay 5 gün hapis cezasına çarptırdı.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...