İdil'de ortalık yine karıştı, 1 polis yaralandı

/ Kaynak: İHA
İdil'de ortalık yine karıştı, 1 polis yaralandı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Şırnak'ın İdil ilçesinde dün akşam Öcalan'a özgürlük için yapılan yürüyüşün ardından çıkan olaylarda 1 polis memuru yaralandı.

Olaylar, sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan Barış Parkı'nda dün akşam toplanan aralarında HDP, DBP İdil İlçe Eş Başkanları, MEYA-DER, DEM-GENÇ ve KJA üyelerinin bulunduğu grup, ellerinde Öcalan posterleri ile Adile Naşit Caddesi'nden Alanya Caddesi'ne kadar yürüdü. Burada basın açıklaması yapan grup, kısa süreli oturma eyleminin ardından dağıldı. Yürüyüşün ardından gruptan ayrılan YDG-H'liler, yolları trafiğe kapatarak eylem yaptı. MOBESE kameralarına ses bombaları, havai fişek ve molotoflarla saldıran gruba polis gaz bombası, biber gazı, tazyikli su ve plastik mermi ile müdahale etti. Olaylar sırasında zırhlı aracın yanında patlatılan el yapımı patlayıcıya ait parçalar bir polis memuruna isabet ederek yaralanmasına neden oldu. Yaralı polis memuru İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. nbsp;
Olaylar, sabahın erken saatlerine kadar devam etti. nbsp;

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...