Saklıkent'e turist akını

/ Kaynak: AA
Saklıkent'e turist akını

YAŞAM Haberleri  / AA

Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu'nu Ramazan Bayramı tatilinin iki gününde yaklaşık 10 bin kişi ziyaret etti

Dik yamaçlar arasındaki zorlu parkuru, çamur banyosu ve rafting gibi adrenalin yüklü aktiviteleri bünyesinde barındıran Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu, Ramazan Bayramı'nda tatilcilerin akınına uğradı.
Bayram tatilini Fethiye ve çevresinde geçiren vatandaşlar, Eşen Çayı'nın bir kolunun aktığı ve Bey Dağları'nın kaynak suyunun da eklendiği Saklıkent Kanyonu'nu ziyaret etti.
Hava sıcaklığının 35 derece olarak ölçüldüğü ilçede sıcaktan bunalan tatilciler, Saklıkent Kanyonu'nun buz gibi suyunda serinledi. Kanyonun girişinde zaman zaman uzun kuyruklar oluştu.
Akıntının fazla olduğu yerlere konulan halat yardımıyla kanyona giriş yapan tatilciler, gün ışığının giremeyeceği kadar dar ve yüksek kayalıklar arasında ilerleyerek, kanyonun uç noktasına ulaşmak için çaba harcadı.
Kanyona cip safari turlarıyla gelen tatilciler ise Karaçay Nehri'nde rafting yaptı. Nehirde akıntıyla yaklaşık 3 kilometre mücadele veren tatilciler, büyük heyecan yaşadı.
- 10 bin ziyaretçi
Saklıkent Kanyonu İşletme Müdürü İbrahim Karaömeroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayram tatilinin iki gününde kanyonu 10 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti.
Saklıkent'te bayram bereketi yaşandığını anlatan Karaömeroğlu, "Tatil boyunca kanyona ilgi bizi çok mutlu etti. Özellikle şehrin sıcağından bunalan tatilciler doğayla baş başa, serin bir gün geçirmek için buraya geliyor. Biz de vatandaşların buradan memnun ayrılmaları için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
Bayram tatili için Ankara'dan gelen Gözde Çelebi, Saklıkent Kanyonu'nu çok beğendiğini, bölgede tatilini yapan herkesin görmesi gerektiğini kaydetti.
Kanyonda doğal bir serinlik olduğunu anlatan Çelebi, "Dışarıda hava yaklaşık 40 derece ama burası çok serin. Buz gibi akan su insanı serinletiyor. Dik yamaçlarla çevrili doğa da insanda hayranlık uyandırıyor" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...