Hakkari'de faciadan dönüldü!

/ Kaynak: İHA
Hakkari'de faciadan dönüldü!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Hakkari-Çukurca karayolunda bir menfeze yerleştirilen patlayıcı madde imha edilirken, yol 7 saat ulaşıma kapandı.

Sabah saat 09.00 sıralarında Hakkari-Çukurca kara yolunun 25. kilometresinde devriye gezen jandarma mayın arama tarama timi, bir menfezin altına yerleştirilen patlamaya hazır patlatıcı olduğunu tespit etti. Hakkari-Çukurca kara yolu ulaşıma kapatılarak olay yerine bomba imha uzmanı ekiplerle çok sayıda zırhlı araç ve patlayıcıya duyarlı köpek getirildi. Menfezin altında dolaşan köpeğin tepki vermesi üzerine güvenlik önlemleri artırıldı.

HELİKOPTERLER BÖLGEYE ATEŞ AÇTI
Jandarma özel timleri çevrede güvenlik önlemi alırken, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığından kalkan iki helikopter güvenliği sağladı. Helikopterler menfezin karşı tarafından bulunan yüksek dağlara ateş açtı. Kayalık alanda kimsenin bulunup bulunmadığı hakkında bilgi alınamadı.
Hakkari-Çukurca-Şırnak istikametinden gelen yüzlerce vatandaş olup bitenleri cep telefonlarıyla görüntüledi. Yolun 7 saat ulaşıma kapatılmasına tepki gösteren vatandaşlar, yer yer jandarma ekipleriyle tartıştı. Olay yerine HDP Eş Başkanı Rahmi Temel ve parti yöneticileri gelerek jandarma yetkilileri ile görüştü. Araçlar menfezden 3 kilometre uzaklıkta bekletilerek bölgeye kimse yaklaştırılmadı. Basın mensuplarına görüntü çekilmemesi konusunda uyarı yapıldı.

JANDARMA ANONS YAPTI
Jandarma ekipleri zırhlı araçlardan anons yaparak kontrollü patlama yapılacağını, kimsenin zarar görmemesi için araçlarında beklemeleri uyarısında bulundu. Bunun üzerine vatandaşlar araçlarına binerek yolun açılmasını bekledi. Bomba imha uzmanı ekipleri, fünye ile patlayıcı maddeyi imha etmeye çalıştı. Ancak mühimmatın nemli olmasından dolayı ikinci defa denendi. Jandarma ekipleri daha sonra mühimmatları yeniden kontrol ederek büyük bir gürültüyle patlattı. Hasar gören yol karayolları ekipleri tarafından yeniden onarıldı. Yüzlerce araç, 7 saat sonra yolun açılmasıyla birlikte yollarına devam etti. Menfezde bulunan patlayıcı konusunda basına daha sonra bilgi verileceği belirtildi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...