Varto'da son durum!

Varto'da son durum!

YAŞAM Haberleri

Muş Valiliği, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmalar nedeniyle Varto ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan etti. İşte bugün yaşananlar...

Muş Valiliği'nin ilçede teröristler ve tuzaklanmış patlayıcılar olduğu gerekçesiyle saat 08.30'dan itibaren ilan ettiği sokağa çıkma yasağı saat 19.00 itibarıyla sürüyor. nbsp;Varto Belediye Başkanı ise "Hayat felç olmuş durumda. Kimse tedirginlikten dışarı çıkamıyor" diye konuştu. İlçeye takviye güvenlik güçlerinin geldiği belirtiliyor. AA'nın son haberine göre ise teröristler zaman zaman güvenlik güçlerine taciz ateşi açıyor, patlayıcı düzeneği bulunan bölgelere çekmeye çalışıyor.

Varto'da son durum!


TERÖRİSTLER İLÇEDE
nbsp;
Muş Valisi Vedat Büyükersoy, sabahın ilk saatlerinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör nbsp;örgütü PKK mensuplarının ilçede bulunduğunu ve operasyonların sürdüğünü nbsp;belirterek, kent güvenliğinin sağlanması açısından ikinci bir emre kadar, 08.30 itibarıyla Varto'da sokağa çıkma yasağı ilan ettiklerini söyledi. nbsp;
nbsp;
Varto'da son durum!


BİRÇOK YERDE TUZAKLAMA VAR
nbsp;
Muş Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, güvenlik güçlerinin bu patlayıcıları imha çalışması sırasında vatandaşların zarar görmemesi için konulduğu belirtilen sokağa çıkma yasağı ikinci bir duyuruya kadar sürecek. nbsp;
nbsp;
Varto'da son durum!


Büyükersoy, Varto ilçe merkezinde PKK'lı teröristlerin bir çok yere patlayıcılarla tuzaklama yaptığını, bunların imhası sırasında halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince sokağa çıkma yasağı konulduğunu söyledi.
nbsp;
Varto'da sokağa çıkma yasağı, tuzaklanan patlayıcıların imha edilip halkın can ve mal güvenliğinin sağlanmasının ardından yapılacak ikinci bir duyuruya kaldırılacak.
nbsp;
Varto'da son durum!


ÇOK SAYIDA HENDEK KAZILMIŞ


Varto'da bu sabah ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, PKK'lı teröristlerin dün gece Özel İdare'ye ait iş makinelerini gasp ederek bazı mahallelerde hendek kazdıkları, bir köprüyü tahrip ettikleri belirtildi. Ellerinde uzun namlulu silah ve roketatarlarla sokaklarda dolaşan yüzleri maskeli teröristlerin çeşitli yerlere tuzakladıkları çok sayıda patlayıcıyı imha çalışması için ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, yer yer silah sesleri duyuldu.
nbsp;
Varto'da son durum!


BELEDİYE BAŞKANI ANLATIYOR
nbsp;
DHA'nın haberine göre Varto Belediye Eşbaşkanı DBP'li Sabite Ekinci, ilçe merkezinde bir çok hendek kazıldığını, ilçeye takviye güvenlik güçlerinin geldiğini söyledi. Sokağa çıkma yasağının sürdüğünü belirten Başkan Ekinci, şunları söyledi:
nbsp;
"Varto'da hayat felç olmuş durumda. Kimse tedirginlikten dışarı çıkamıyor. İlçenin özellikle emniyet ve askeriyenin belli noktalarında güvenlik güçleri var. Belli noktalarda yoklar. Hendeklerle birçok yol kazılmış durumda. Dün gece boyunca ilçede elektrik yoktu bugün sabahtan itibaren var."

Varto'da son durum!


Belediye Başkanı Ekinci ilçede PKK'lıların olduğunu öğrendiklerini söyledi, nbsp;"Kente yönelik olası bir asker müdahalesiyle çok ciddi çatışmalar yaşanabilir. İlçe merkezinde binlerce sivil var. Olası bir müdahale çok vahim sonuçlar doğurur" dedi.
nbsp;
YER YER SİLAH SESLERİ GELİYOR
nbsp;
Jandarma Özel Harekat Birliği'ne bağlı askerler Varto'ya giriş ve çıkışları tutuyor. Al Jazeera'nın haberine göre İlçe içine kazılmış iki hendekte tespit edilen bombalara, uzaktan kumandalı olabilme ihtimaline karşı şu ana kadar müdahale edilmedi. İlçede gizlenen PKK'lılar güvenlik güçleri tarafından aranıyor. Ara ara silah sesleri duyuluyor.
nbsp;

Varto'da son durum!


AA'NIN SON HABERİ: TACİZ ATEŞİ AÇILIYOR
nbsp;
AA'nın Varto'yla ilgili saat 15.55'te geçtiği son haber ise şöyle:
nbsp;
Yaşanan terör olayları nedeniyle sabah 08.30'dan itibaren sokağa çıkma nbsp;yasağının uygulandığı Varto'da, gasp ettikleri iş makineleriyle ana yollara ve nbsp;ara sokaklara hendek açan terör örgütü mensupları, ilçenin girişindeki köprüyü nbsp;yıkıp, belirli bölgelere patlayıcı düzeneği yerleştirdi. nbsp;
nbsp;
Varto'da son durum!


Güvenlik güçlerine zaman zaman taciz ateşinde bulunan teröristler, nbsp;asker ve polisleri patlayıcı düzeneği kurdukları bölgelere çekmeye çalıştıkları nbsp;gözleniyor. nbsp;
nbsp;
Vatandaşlara zarar gelmemesi için temkinli davranan nbsp;güvenlik güçleri ise konuşlandıkları bölgelerde bekleyişlerini sürdürüyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...