Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meteoroloji'den kırmızı alarm!

Meteoroloji'den kırmızı alarm!

YAŞAM Haberleri

Hava durumu son raporları korkuttu meteoroloji son tahminleri açıkladı. İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bursa için kırmızı alarm.

Hava durumu raporları son tahminleri Meteoroloji açıkladı. Özellikle İstanbul'u esir alan yağışlar haftasonuna kadar devam edecek. Yurt genelinde sıcaklıklar hissedilir derecede azalacak yeni haftaya kadar sıcaklık değerlerinde artış olmayacak. İstanbul hava durumunu merak edenler için ise yağışlar şiddetlenerek aralıklarla etkili olacak, sıcaklık 16 dereceye kadar düşüyor. Peki Kocaeli, Sakarya, Bursa, Ankara, İzmir, Bursa, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Eskişehir, Antalya hava durumu nasıl olacak?


METEOROLOJİDEN YENİ UYARI!
Daha önceki şiddetli yağış uyarımız (Uyarı No:289) doğrultusunda Marmara'nın doğusunda devam eden yağışların, son 6 saatte Sakarya'nın Ferizli ilçesinde metrekareye 125 kg, Sapanca ilçesinde 59 kg; Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde 100 kg, Kartepe Kayak Merkezi'nde 161 kg civarına ulaştığı gözlemlenmiştir. Bölgede sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışın etkisini devam ettirmesi beklendiğinden, aşırı yağışın neden olacağı sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


AKDENİZ'E SEL UYARISI!
Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz'de devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırarak güney ve doğu kesimleri başta olmak üzere Adana çevreleri, Osmaniye ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde (Erzin, Dörtyol, İskenderun, Belen) kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


İSTANBUL HAVA DURUMU NASIL?
Parçalı çok bulutlu, Kırklareli ile Tekirdağ'ın kıyı kesimleri, İstanbul ve bölgenin doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin doğusunda (Kocaeli, Sakarya) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.


HAVA SICAKLIĞI: 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.


RÜZGAR: Kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...