Satranç, evinden etti

Satranç, evinden etti

YAŞAM Haberleri

40 yıllık hobisini müzeye dönüştüren iş adamı Akın Gökyay, 103 ülkeden topladığı 540 satranç takımını evde saklayınca eşi kovmuş

Damla Peker ANKARA
İş adamı Akın Gökyay, 1975'ten bu yana 103 ülkeden topladığı 540 satranç takımıyla dünyanın en büyük koleksiyonuna sahip. 3 yıl önce 412 satranç takımıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Gökyay, şimdi 40 yıllık hobisini müzeye dönüştürüyor. Müze fikrinin ortaya çıkışı ise, bir hayli enteresan. Satranç koleksiyonlarının değeri 4 milyon TL'ye ulaşan Gökyay, bunu şöyle anlattı: “Bizim evde bavul mezarlığı var. Seyahatlere tek gidip 3 bavulla dönüyorum. Eşim ilk başta destek verdi. Ancak 20 takımdan sonra beni evden kovdu. 'Evde tutacağına fabrikaya götür' dedi. Sonra da müzede herkese göstermek istedim.” Ankara'da açılacak Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'nde sergilenecek koleksiyonu görmek isteyenler yarını beklemek zorunda.
Satranç, evinden etti

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...