HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Siirt'te türbeden cephane çıktı

Kaynak: İHA
Siirt'te türbeden cephane çıktı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bir ihbar üzerine polis ekiplerince yapılan aramada, terör örgütünün mezarlığa ve türbe içerisine gizlediği çok sahıda mühimmat bulundu.

Siirt Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda Conkbayyır Mahallesi Şeyh Zeynep Caddesi Şehitler Mezarlığı girişinde duvar dibine gömülü vaziyette, 1 adet roket atar silah, 15 adet sevk motoru, 8 adet anti personel roketatarı, 7 adet anti tank roketatarı, 4 adet Cobra 12 kilometre mesafeli el telsizi ve ekipmanı, 226 adet Bixi mermisi ele geçirildi.
Dublupınar Mahallesi Şeyh İsmail Camii'nin içerisinde bulunan türbe içerisinde ise 3 adet kaleşnikof marka tüfek, 3 adet Apaçi marka pompalı tüfek, 220 adet dolu fişek ele geçirildi. Ele geçirilen silah ve mühimmatlar Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan'ın katılımıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü binasında basına teşhir edildi.
"KÖKLERİNİ KURUTACAĞIZ"
Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, yaptığı açıklamada, ele geçirilen mühimmatların, vatandaşın desteğiyle istihbarat ve TEM birimleri personelinin tiziz çalışmaları sonucu ele geçirildiğini bildirdi. Özkan, "Bugün yine istihbarat ve TEM birimlerimizin birlikte çalışmaları sonucu ufak bir cephanelik sayılacak malzeme ilimiz Conkbayyır Mahallesi'nde daha da önemlisi bir cami bahçesi ve mezarlıkta ele geçirildi. Bu bizim arkadaşlarımızı hassas çalışmaları ve vatandaşlarımızın bize olan destek ve güvenlerinin göstergesidir. Barışı ağzından eksik etmeyen uzantıların aslında neyin peşine oldukları buradan çok aleni bir şekilde belli ediyor. Burada ele geçirilen Kaleşnikof marka silahlar, av tüfekleri, roketatar ve mermileri, Kanas ve Bixi mermileri var. Burada gördüğümüz telsizler de sadece haberleşme araçları değil, aynı zamanda EYP dediğimiz el yapımı patlayıcılarını fünyelerini aktif harekete geçirmek için sinyal vermek amacıyla kullanılıyor" dedi.
İki hususu özellikle belirtmek istediğini aktaran Özkan, "Birincisi barış, ateşkes söylemlerini kullananların ne tür amaçlar peşinde oldukları belli oluyor. Yakın zamanda da kaleşnikof ve çok sayıda pompalı silahlar ele geçirildi. İkincisi önemli husus ise bunların kullandığı mekanlar bizim en kutsal ve manevi, kıymetli bildiğimiz cami, cami bahçeleri ve mezarlıklarda bulundu bu malzemeler. Yani bu kutsal mekanlara ne kadar saygısızca davrandıkları, ne amaçlara yönelik kullandıklarını gösteriyor" şeklinde konuştu.
"DEVLET OYUN OYNAMIYOR"
Devletin oyun oynamadığını terör örgütünün göreceğini aktaran Emniyet Müdürü Özkan, vatandaşlara destekleri için teşekkür edip devamını beklediklerini söyledi. Özkan, "Devletin oyun oynamadığını görecekler, daha fazlasını da görecekler. Burada dua ehli çok onların dualarını hissediyoruz. Vatandaşlarımız şunu bilsinler devlettin güvenlik güçlerinden daha güçlü kimse yoktur" dedi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...