Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ailesinin izinde

Ailesinin izinde

YAŞAM Haberleri

İzmirli Şermin Kaya, “Bazı öğretmenler buraya geldiği için ağlıyor. Tamamen ön yargı. Herkes doğuya gelmeli. Buradakilerin de bize ihtiyacı var” dedi

Yıllar önce anne ve babasının sağlık hizmeti verdiği Hakkari'de Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne atanan İzmirli Şermin Kaya, öğrencileri geleceğe hazırlamanın mutluluğunu yaşıyor. Kaya, 1976 yılında babası Sedat Kaya'nın Hakkari'ye doktor olarak atandığını, annesi Sevgi Kaya'nın da eş durumundan gelerek kentte hemşire olarak görev yaptığını anlattı. Anne ve babasının yaklaşık 4 yıl Hakkari'de çalıştığını belirten Kaya, ailesinin 1980 yılında kentten ayrıldığını ifade etti. Anne ve babasının görev yaptığı kentte bulunmanın kendisi için ayrı bir önem taşıdığını ifade eden Kaya, şöyle konuştu: “Atamam Hakkari'ye çıktığı zaman bu konu çok konuşuldu. Onların tüm anılarını dinledim. Bana Hakkari ile ilgili çok güzel şeyler söylediler. Daha sonra benimle Hakkari'ye geldiler. Eskisine göre çok daha gelişmiş bir şehir gördüler. Ailemin söylediklerinin ötesinde burayı çok sevdim. Burada olmak çok güzel. Gelirken biraz heyecanlıydım ama şu anda alıştım.” Görev aşkıyla öğrencilerle bir arada keyifli zaman geçirdiğini söyleyen Kaya, “Hakkari'ye atananlar ilk aşamada çekiniyor. Gelirken havaalanında bazı öğretmen arkadaşlarla karşılaştık. Bazıları ağlıyordu fakat bu tamamen ön yargılardan ibaret. Herkes buraya gelmeli. Buradaki öğrencilerin de bizlere ihtiyacı var” şeklinde konuştu. 
ÖN YARGILI DAVRANIYORLAR

Babasının 39 yıl önce doktor olarak atandığı Hakkari'ye annesinin de eş durumundan geldiğini ve 4 yıl burada hizmet verdiklerini belirten fizik öğretmeni Şermin Kaya, “Şimdi ben de buradayım ve bütün öğrencilerimle keyifli zaman geçiriyorum. Öğretmenler, Hakkari'ye atandıkları için ön yargılı davranıyorlar. Korkulacak bir durum yok. Endişe etmesinler” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...