Atatürk Havalimanı'nda yine drone lehvası

Atatürk Havalimanı'nda yine drone lehvası

YAŞAM Haberleri

Havalimanlarının etrafında son zamanlarda artan insansız görüntüleme aracı drone uçuşlarına karşı uyarı levhaları konulmaya başlandı.

Atatürk Havalimanı sahası üzerinde geçmişte yaşanan insansız hava aracı (Drone) uçurulması olayları üzerine yetkililer, 'Drone uçurmak yasaktır' tabelası astı. Türkçe ve İngilizce uyarı yazılarının bulunduğu tabela Yeşilköy, Florya ve Sefaköy'e yakın bölgelerdeki çitlere, 'Özel Güvenlik Bölgesi' ve 'Askeri Bölge' uyarılarının yanına asıldı.

Atatürk Havalimanı üzerinde ve uçakların yaklaşma hatlarında uçurulan uzaktan kumandalı görüntüleme cihazları uçuş emniyetini olumsuz etkilidiği için yasaklandı. Havalimanı üzerinde izinsiz Drone uçuran Aspet Manukyan isimli kişi hakkında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) suç duyurusunda bulunmuştu. Savcı, Manukyan hakkında 'Trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu' gerekçesi ile 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...