Bankadaki rehine krizinin detayları ortaya çıktı

Bankadaki rehine krizinin detayları ortaya çıktı

YAŞAM Haberleri

Gölcük'te bir bankada 12 kişiyi rehin alan şüphelinin, "Bomba patlatacağı ve rehinelere zarar vereceğini" söylemesiyle operasyon yapıldığı bildirildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nden, Gölcük ilçesinde banka şubesindeki 12 kişiyi rehin alan, polis tarafından yaralı yakalanan şüphelinin, "üzerindeki bombaları patlatacağını, bankayı yakacağını ve rehinelere zarar vereceğini" beyan etmesinin ardından operasyona karar verildiği bildirildi.


İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Gölcük ilçesindeki banka şubesine gelen çarşaflı, üzerinde bomba düzeneği bulunan kişinin soygun ve rehin alma olayını gerçekleştirdiği ihbarı üzerine olay yerine terör ve asayiş ekipleri ile bomba uzmanı, operasyon timi ve müzakereci sevk edildiği belirtildi. 

Olay yeri ve çevresinin güvenlik altına alındığı, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildiği aktarılan açıklamada, kentteki özel harekat personeli Güneydoğu'da görevli olduğu için İstanbul'dan özel harekat timi istendiği bilgisi verildi.

Açıklamada, eylemcinin rehin aldığı 12 banka çalışanına zarar gelmemesi için müzakere başlatıldığı vurgulanarak, "Eylemci, 'Suriyeli ve çocuklarının rahatsız olduğunu, paraya ihtiyacı olduğundan dolayı bu eylemi gerçekleştirdiğini' beyan etmiştir" ifadesi kullanıldı. 

"OPERASYON SONUCU 4 REHİNE SAĞ SALİM DIŞARI ÇIKARILMIŞTIR"

Müzakere sırasında bankanın özel güvenlik görevlisinin, eylemcinin elinden kurtularak kaçması üzerine zanlının tabancayla 4-5 el ateş ettiği bildirilen açıklamada, bu nedenle rehinelerden 8'inin üst kattaki pencerelerden atlayarak kaçtığı ve bankada 4 kişinin kaldığı belirtildi.

Açıklamada, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel'in, eylemciyi ikna etmeye çalıştığı hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

"Eylemcinin 'ailesi ve çocuklarının rahatsız olduğunu, böbreğe ve paraya ihtiyaç duyduğu için bu soygunu gerçekleştirdiğini' beyan etmesi üzerine, ailesi ve çocuklarının tedavisi için gereğinin bizzat İl Emniyet Müdürü tarafından yaptırılacağına ve kendisi başta olmak üzere hiç kimsenin zarar görmeyeceğine yönelik söz verildi. Buna rağmen, 7 saat süren müzakere sonunda eylemcinin 'üzerindeki bombaları patlatacağını, bankayı yakacağını ve rehinelere zarar vereceğini' beyan etmesi, rehinelere elindeki silahı doğrultması ve kağıt parçalarını yakmaya başlaması nedeniyle rehinelere zarar gelmeyecek şekilde, soyguncunun boşluk anı yakalandığı anda operasyona karar verilmiştir. 

Operasyon sonucu 4 rehine sağ salim dışarı çıkarılmış, eylemci ağır yaralanmıştır. Operasyona katılan bir özel harekat polisi de ayağından yaralanmıştır."


Açıklamada, bomba imha uzmanlarının soyguncunun üzerindeki bomba düzeneğini etkisiz hale getirdiğine işaret edilerek, "Olay yerinde eylemcinin 2 çöp torbasına koyduğu 1 milyon 38 bin 700 lira ile banka içinde yere saçılmış 688 bin 180 lira olmak üzere toplamda 1 milyon 726 bin 880 lira ile 2 tabanca ve tabancaya ait fişek ve kovanlar elde edilmiştir. Eylemcinin, kimlik tespiti çalışmalarında Gölcük ilçesinde ikamet eden Türk vatandaşı İ.İ. olduğu tespit edilmiştir" bilgisi paylaşıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...