Olaylar Diyarbakır'ın her yerine sıçradı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Olaylar Diyarbakır'ın her yerine sıçradı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Diyarbakır’da HDP, DBP öncülüğünde yapılan yürüyüş ve basın açıklamasının ardından başlayan olaylar şehrin her yerine sıçradı.

HDP ve DBP öncülüğünde Sur ilçesindeki operasyonları protesto etmek üzere Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde toplanan kalabalık yürümek isteyince polis engeline takıldı. İzinsiz yürüyüşe polisin müsaade etmemesi üzerine basın açıklaması yapan kalabalık yürümek isteyince polis ekipleri tarafından biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Polisin müdahale ettiği grup, şehrin farklı noktalarına dağılarak eylemler başlattı. Diyarbakır merkez Yenişehir, Bağlar ve Kayapınar ilçelerinin farklı noktalarında eylem başlatan yüzleri maskeli gruplar, yollara barikatlar kurup ateş yaktı. Barikat ve ateş yakılması nedeniyle yollar trafiğe kapandı. Bir çok noktada ateş yakarak trafik ve insan akışını engelleyen yüzleri maskeli gruplar, hayatı durma noktasına getirdi. Barikat kurup yollarda ateş yakan gruplara polis ekipleri tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ederken, şehrin bir çok noktasında yakılan ateşlerin dumanı Diyarbakır’ın üstünü kapladı. Diyarbakır’ın bir çok noktasında eylemler ve olaylar sürüyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...