IQ’nuz 79 ve altıysa artık ehliyet alamıyorsunuz

Düzenleyen: / Kaynak: iha
IQ’nuz 79 ve altıysa artık ehliyet alamıyorsunuz

YAŞAM Haberleri  / iha

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre 1 Ocak’tan itibaren ehliyet alacak olan sürücülere IQ testi yapılacak. IQ testinde düzeyi 79 ve altı olanlar ehliyet sahibi olamayacak.

MEB Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikler ile birlikte stajyer sürücülük uygulaması 1 Ocak tarihi itibariyle uygulamaya konuldu. AB standartlarına kavuşturularak 180 ülkede kullanılabilecek olan ehliyetlere yeni sınıflar da eklendi. Bu arada Karayolları Trafik Yönetmeliği’ndeki düzenleme ile Emniyet Genel Müdürlüğü, eski tip sürücü belgelerini yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirmeye başladı. Stajyer sürücülük ve ehliyet sistemi de uygulamaya konuldu.

Buna göre, "Zeka geriliği (IQ düzeyi 79 ve altı), bunama, dikkat bilinci, duygu ve heyecanı düşünceyi bozan sürekli bir hastalığın ya da ilaç kullanımının olması, alkol bağımlılığı olanlar veya alkollü araç kullanmaktan vazgeçmeyenler, uyuşturucu veya uyarıcı maddelere bağımlı olanlar veya bağımlı olmasa da düzenli olarak kullananlar" ehliyet alamayacak.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...