Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cezalara adres iptali

Düzenleyen:
Cezalara adres iptali

YAŞAM Haberleri

9 yıl önce taşındığı adrese gönderilen 6 trafik cezasından haberi olmayan emekli işçi, itirazda bulundu. Hakim de cezaların faizlerinin iadesine karar verdi

İzmir’de emekli işçi Ümit Türker, vize yaptırmak istediği aracına hatalı park etmekten 6 kez ceza yazıldığını öğrenince, hukuk mücadelesi başlattı. Geçen yıl, 1994 model otomobiline vize yaptırmak için araç muayene istasyonuna giden emekli işçi Ümit Türker, kendisine ‘Hatalı park etmek’ suçundan kendisine 6 kez ceza yazıldığını, bunları ödemediği için işlemlerin yapılamayacağı cevabını aldı. Hatalı park yeri cezalarını faizleriyle ödeyen Ümit Türker, daha sonra bu konuda araştırma yaptı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne giden Ümit Türker, cezalarla ilgili kendisine tebligat yapılmadığına dair itirazda bulununca, ödeme bildirimlerinin, 9 yıl önce taşındığı adrese gönderildiğini öğrendi. Karayolları Trafik Kanunu’nu incelediğinde 2003 yılında, araçla ilgili bildirimler için, ‘Sahibinin kayıtlardaki son adresine yapılması gerektiği’ değişikliği yapılmadığını belirledi. Türker bu yönde yaptığı itirazla birlikte dava açtı. Ümit Türker’in itirazını yerinde bulan İzmir 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği, yapılan değişiklikler doğrultusunda, araçların plakalarına yazılan cezaların, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ndeki yere yapılması gerektiğini, ayrıca cezalar için ödenen faizin de iadesine karar verdi. Bu kararın diğer sürücüler için örnek oluşturacağını belirten Türker, “Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, eski sistemden bildirimlerini sürdürüyor. Mahkeme kararı artık örnek niteliği taşıyor. Benim gibi milyonlarca sürücü ceza yazıldığından habersiz olarak araçlarını kullanıyor” dedi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...