Üniversitelilere ücretsiz ulaşım

Düzenleyen:
Üniversitelilere ücretsiz ulaşım

YAŞAM Haberleri

İkametgahını Elazığ'a taşıyan üniversite öğrencileri güzergah ve limit olmaksızın ulaşımdan tamamen ücretsiz yaralanıyor.

4000 yıllık köklü bir tarihi olan Elazığ'ın tamamlanan ve devam eden projelerini Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz açıkladı.
BELEDİYECİLİKTE "3E" KURALI
Haber 7'de yer alan habere göre; Seçim öncesi söz verdikleri 23 projenin 21'ini 2016 sonunda hayata geçirmiş olacaklarını belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, tüm çalışmalarda vatandaşların da fikrinin alındığını ve bu projelerin hepsinde “3E”(Etik-Estetik ve Ekonomik) kuralını kullandıklarını söyledi.
DÜNYANIN EN SAYGIN MARKA ÖDÜLÜNE SAHİP PROJE
Dünyanın en saygın ve prestijli marka yarışması olarak gösterilen 'Altın Kentler'yarışmasında "Hayır Çarşısı" projesiyle 'En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi' dalında birincilik kazandıklarını belirten Yanılmaz, projeden birçok ihtiyaç sahibi ailenin faydalandığını ve veren el ile alan el arasında köprü görevi oluşturduklarını söyledi.
Bay-bayan ve çocuk giyimi, beyaz eşya, mobilya ve gıda reyonları yer alan Hayır Çarşısı'nın işleyişi hakkında bilgi veren Yanılmaz, ”Hayır Çarşısı ihtiyaç sahibi insanlarımıza seçme özgürlüğü getiriyor, vatandaşlarımız ALO 153 hattını arayarak evlerinde kullanmadıkları eşyaları bize bildiriyor, biz de belediye olarak onları evlerden alarak temizlik ve yenileme işlemleri sonrası 'Hayır Çarşısı'na teslim ediyoruz. Daha sonra yapılan incelemeler sonrası belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 250 kontörlük alışveriş kartı veriyoruz. Bu 250 kontör yaklaşık 1000 TL'ye tekabül ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız Hayır Çarşısı'na giderek istedikleri ürünü bu kartlarla kendileri seçerek ihtiyaçlarına göre alabiliyorlar” dedi.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÜCRETSİZ ULAŞIM
Şuanda 16 bin üniversite öğrencisine ücretsiz ulaşım imkanı sunduklarını ve bunun Türkiye'de bir ilk olma özelliğine sahip olduğunu belirten Yanılmaz, "Elazığ'da 40 bin üniversite öğrencisi var, bu öğrencilerden ikametgâhını Elazığ'a getirip başvuran tüm öğrencilerimiz faydalanabiliyor. Güzergâh ve kullanım hakkında bir sınır yok. Amacımız özellikle Elazığ dışından gelen öğrencilerimizin ilimizin tüm güzelliklerini, tarihini, kültürünü, sanatını görüp gezip faydalanabilmesidir. Bunun ekonomi açısından da büyük bir katkısı oldu. Öğrencilerimiz ulaşım ücreti olmasın diye üniversitelere yakın evleri tercih ederken şimdi ücretsiz olduğu için uzak yerlere gitmeye başladılar, böylece gittiği yerin ekonomisini de canlandırmış oldular” dedi.
İKİ ÖNEMLİ PROJE DAHA HAYATA GEÇTİ
Oto Galeri Sitesi ve Kültür Park projelerini de hayata geçirdiklerini kaydeden Yanılmaz, yeni kurulan ALO 188 Cenaze Hizmet Hattıyla, vatandaşların tek telefonuyla harekete geçen uzman ekipler tarafından, tüm cenaze işlemlerinin ücretsiz olarak sunduklarını, şehir dışı cenaze nakillerini ise, Türk Hava Yolları ile yapılan protokolle uçak veya soğutma sistemine sahip cenaze araçlarıyla ücretsiz olarak gerçekleştirdiklerini belirtti.
ELAZIĞ'A ELEKTRİKLİ OTOBÜS GELİYOR
2016 yılında gerçekleştirmeye hedefledikleri üç yeni proje olduğu söyleyen Yanılmaz,"En büyük çalışmaları ulaşımda yapacağız. Önümüzdeki ay elektrikli otobüs projesi olan ELBÜS'ü ihaleye çıkartacağız. Zafran Mesire Alanı projesiyle 225 bin metrekarelik bir alanı şehrin nefes alabileceği bir alana dönüştüreceğiz. Cip Barajı alanını ise olta balıkçılığının da yapılabileceği bir piknik alanına dönüştüreceğiz" dedi.

 

Yenişafak

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...