Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

160 bin kişiyi dolandırdılar

Düzenleyen:
160 bin kişiyi dolandırdılar

YAŞAM Haberleri

Hiç biraraya gelmediler, internet üzerinden organize oldular, on binlerce kişinin kredi kartını kopyalayıp, vurgun yaptılar. Ancak polisten kaçamadılar. Zanlılardan birinin Hong Kong'da okuduğu yıllarda yazılım şampiyonu olduğu ortaya çıktı.

Binlerce kişinin kredi kartı bilgilerini kopyalayıp, milyonlarca liralık vurgun yapan çete yakalandı. Çete üyeleri arasında bilgisayar mühendisi de var, şüphelinin başarılı öğrencilik geçmişine sahip olduğu, hatta yurtdışında yazılım şampiyonu olduğu da ortaya çıktı.

İhbar üzerine harekete geçen polis, İstanbul, Adana ve Batman’da bazı adreslere operasyon düzenledi. Kurdukları kontör yükleme sitesi üzerinden kredi kartı dolandırıcılığı yapan 3 şüpheli gözaltına alındı.

Yaklaşık 3 milyon lira vurgun yaptıkları idda edilen şüphelilerden Muzaffer S.’nin Hong Kong’da okuduğu dönemde yazılım şampiyonu olduğu da ortaya çıktı.

Muzaffer S., kopyaladığı bir kredi kartıyla İstanbul'dan Ankara'ya uçak bileti aldı. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu kredi kartıyla yapılan işlemleri inceledi, 19 yaşındaki yazılım şampiyonu genç uçağa bineceği sırada gözaltına alındı.

Şüphelilerin bilgisayarlarını inceleyen polis yaklaşık 160 bin kişiye ait kredi kartı bilgisi buldu. Gözaltında olan şüphelilerin daha önce biraraya gelmedikleri, hiç yüz yüze görüşmedikleri de ortaya çıktı.

3 şüphelinin dolandırıcılıkları internet sitelerindeki sohbet odalarında yazışarak organize ettikleri öğrenildi. şüphelilerin sorgusu sürüyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...