Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehitler anısına 2 bin 16 fidan

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şehitler anısına 2 bin 16 fidan

YAŞAM Haberleri  / AA

Eskişehir'de, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencilerince 2 bin 16 fidan toprakla buluşturuldu.

Eskişehir-Kütahya yolunun 30. kilometresinde Mollaoğlu Mahallesi yakınında bir alanda düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Şırnak'ta 1994 yılında şehit olan Adnan Özbek'in babası Battal Özbek'in de katıldığı program, Kredi ve Yurtlar Kurumu yetkilileri, personeli ile öğrenciler tarafından fidanların dikilmesiyle sona erdi.
Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Eyüp Erkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ey Şehid Oğlu Şehid Projesi" kapsamında ülke genelinde şehitler anısına etkinlikler düzenlendiğini söyledi.
Proje kapsamında şehit ailelerinin ziyaret edildiğini, Kur'an-ı Kerim okunduğunu ve hatimler yapıldığını belirten Erkurt, şöyle konuştu:
"Biz de şehitlerimizin unutulmaması adına bir şeyler yapmak istedik. Eskişehir'deki çeşitli yurtlardan 500 öğrenci gönüllü olarak bu programa katıldı. Şehitlerimiz anısına 2016 yılında 2 bin 16 fidan dikmek istedik. Şehitlerimiz adına ne yapsak azdır. Onların neden canlarını verdiğini önce bizim, sonra gençlerimizin unutması gerekiyor. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, şehitlerimiz anısına yaptığımız bu etkinlik için cömertliğini göstererek bize 5 bin fidan verdi. 20 dönümlük bir arazide fidan dikimi gerçekleşti."

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...