Kızılay öncülüğünde uluslararası çalıştay düzenlenecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kızılay öncülüğünde uluslararası çalıştay düzenlenecek

YAŞAM Haberleri  / AA

Dünyada insani yardımlara yön veren uluslararası kuruluşlar, Türk Kızılayı'nın ev sahipliğinde 13-15 Nisan'da İstanbul'da bir araya gelecek.

Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre, mayıs ayında yapılacak Dünya İnsani Zirvesi öncesinde, hazırlık niteliğinde bir çalıştay düzenlenecek. Çalıştaya, Uluslararası Kızılhaç-Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) yetkilileri ile 60'dan fazla ülkenin ulusal Kızılay veya Kızılhaç derneklerinin başkan ve temsilcileri katılacak.

Çalıştaya, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, Kızılhaç-Kızılay Hareketi, yerel ve uluslararası sivil toplum örgütleri ve BM kuruluşlarından yaklaşık 150 kişinin katılması bekleniyor.

Çalıştay kapsamında, uluslararası insancıl hukuk, insani müdahale ve yardımlar alanında geleceğin gündeminin belirlenmesi, ayrıca bu alanda uluslararası hukuku ve uygulamayı güçlendirici normların oluşturulması hedefleniyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...