Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehitlerimizi uğurluyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şehitlerimizi uğurluyoruz

YAŞAM Haberleri  / AA

Savur'da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Çetin, Jandarma Astsubay Tekin ve Jandarma Er Özel ve Jandarma Uzman Çavuş Yaylı son yolculuklarına uğurlandı.

Mardin'in Savur ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Erdal Çetin, Jandarma Astsubay Yasin Tekin,  Jandarma Uzman Çavuş Sinan Yaylı ve Jandarma Er Mustafa Özel son yolculuklarına uğurlandı.

Jandarma Uzman Çavuş Çetin Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı

Mardin'in Savur ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erdal Çetin'in cenazesi, memleketi Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Mardin'de düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesini, yakınları, akrabaları, Sivas Valisi Alim Barut ve diğer yetkililer karşıladı.

Morgdan alınan şehidin naaşı, babasının Gülyurt Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan evine götürelerek helallik alındı.

Daha sonra Ulu Cami'de cenaze töreni düzenlendi.

Törende, şehidin babası Hasan Çetin, ağlayan yakınlarına "Ağlamayın, düşmanı sevindirmeyin." dedi. Şehidin tabutunun üzerine Sivasspor atkısı ve forması serildi. Törende fenalaşan anne Şaziye Çetin, sağlık ekipleri tarafında sedyeyle camiden çıkarıldı.

Şehidin naaşı, ikindi vakti Ulu Cami'de kılınan namazın ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki garnizon şehitliğinde defnedildi.

Cenaze törenine, şehidin oğulları Kaan (16) ve Eren (12), şehidin yakınları ile Sivas Valisi Alim Barut, 5. Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Aslan, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Medicana Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
Jandarma Er Özel'in cenazesi İstanbul'da defnedildi

Mardin'in Savur ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Jandarma Er Mustafa Özel'in cenazesi, İstanbul'da defnedildi.

Şehidin babası Asım Özel, Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camisi'nde ikindi vakti düzenlenen cenaze töreninde taziyeleri kabul etti.

Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, askerler tarafından taşındı. Askerler, burada saygı nöbeti tuttu.

Cenaze törenine, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develi ile şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş çelenk gönderirken, cami avlusunda dev bir Türk bayrağı açıldı.

Şehidin cenazesi, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Jandarma Astsubay Tekin Niğde'de toprağa verildi

Mardin'in Savur ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Yasin Tekin (25), memleketi Niğde'de toprağa verildi.

Şehidin naaşı Nevşehir Kapadokya Havalimanı'ndan karayoluyla Niğde'nin Şahin Ali Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Helallik alınması sırasında şehidin babası Üzeyir ve annesi Nevriye Tekin gözyaşlarını tutamadı.

Daha sonra şehit için Belediye Meydanı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törende ayakta durmakta zorluk çeken şehidin annesi Nevriye ve 7 aylık hamile eşi Ülkiye Tekin'e yakınları yardım etti.

Şehidin cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Niğde Şehitliği'nde toprağa verildi.
Jandarma Uzman Çavuş Yaylı'nın cenazesi defnedildi

Mardin'in Savur ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sinan Yaylı'nın (24) cenazesi, toprağa verildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, Yenişehir ilçesindeki havaalanından merkez Osmangazi ilçesindeki Mihraplı Camisine getirildi.

Burada düzenlenen cenaze töreninde, şehidin babası Ahmet, annesi Hacer, kız kardeşleri Şerife, Yasemin ve Hatice ile ağustos ayında sözleneceği öğrenilen Büşra, bir süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Ayakta durmakta zorlanan aile fertleri cenaze namazı öncesi taziyeleri kabul etti.

İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, şehit için helallik istendi, dualar okundu. Daha sonra tören mangası tarafından tekbirler eşliğinde araca taşınan şehidin cenazesi, Kirazlı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Törene, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve Zekeriya Birkan, CHP Milletvekili Erkan Aydın, eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ile şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...