En havalı müzayede

Düzenleyen:
En havalı  müzayede

YAŞAM Haberleri

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek askerî havacılık müzayedesinde, Vietnam savaşında kullanılan 1960 yapımı kaskın da aralarında bulunduğu bin 360 ürün satışa sunulacak.

 Pera Mezat Müzayedecilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gacıroğlu, müzayedenin 28 Mayıs’ta Yeşilköy’deki Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstanbul Havacılık Müzesi’ndeki müze hangarında yapılacağını söyledi. Müzayedenin Kartal Vakfı yararına düzenleneceğinin altını çizen Gacıroğlu, sadece askerî ürünlerin satışa sunulduğu bir müzayedenin ilk kez gerçekleştiğini ifade ederek, “Bu müzayedeyi daha özel hale getiren, İstanbul Havacılık Müzesine ait Havacılık Müzesi’nde yapacak olmamızdır. Burada çok güzel bir atmosfer ve çok güzel bir koleksiyon var” dedi. Tüm koleksiyonerleri müzayedeye beklediklerini dile getiren Gacıroğlu, “Satışa çıkacak eşyalar arasında patchler (armalar), uçak kıyafetleri, kasklar, jet uçaklarına ait parçalar, bröveler çeşitli ürünler, askeri malzemeler var. Bundan sonra bu müzayedenin ikincisini ve üçüncüsünü de yapacağız” diye konuştu. Türkiye’de ve dünyada eşi az bulunan uçakların sergilendiği müze hangarında yapılacak müzayedede askeri jet göstergelerinin yanı sıra yüzlerce orijinal hava fotoğrafları da satışa sunulacak.  İSTANBUL AA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...