'Yıllık izne çıkıyorum döneceğim'

Düzenleyen:
'Yıllık izne çıkıyorum döneceğim'

YAŞAM Haberleri

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, görev yaptığı caminin kapısına, ‘Yıllık iznimi kullandığım için cami ibadete kapalıdır’ notu asan imam Cemil Başak hakkında soruşturma başlatıldı.

Olay, Karabük Valisi Mehmet Aktaş’ın Safranbolu incelemeleri sırasında ortaya çıktı. Vali Aktaş, gezisi sırasında Eski Cami’nin kapısında asılı olan, ‘Yıllık iznimi kullandığım için cami ibadete kapalıdır’ yazısını gördü. Sinirlenen ve korumalarına yazıyı kaldırtan Vali Aktaş, “Böyle bir şey olabilir mi, Allah’ın evi kapalı tutulur mu? Arayın müftüyü imam gelinceye kadar namazları kendisi kıldırsın. Bizzat takipçisi olacağım” dedi. Vali’nin talimatı ile İlçe Müftüsü Hasan Güneş gelerek camiyi ibadete açtı. Karabük Müftüsü Halil Bektaş, imam Cemil Başak hakkında soruşturma başlatıldığını, camiye başka bir imamın görevlendirildiğini söyledi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...