Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Peynir oteli

Düzenleyen:
Peynir oteli

YAŞAM Haberleri

Sivas’ın Zara ilçesinde yöre halkının depo olarak kullandığı ve “peynir oteli” olarak adlandırdığı kaya mağaralarda muhafaza edilen peynirler, tüketicisine ayrı bir lezzet sunuyor.

Yeni Cami Mahallesi Demirsırık Tepesi’nde bulunan ve buzdolabının olmadığı dönemlerde vatandaşlarca soğuk hava deposu olarak kullanılan kaya mağaralar, günümüzde peynir deposu olarak hizmet vermeye devam ediyor. Yöre halkının yoğun ilgi gösterdiği kaya mağaralarda bulunan 7 bölmede her yıl yaklaşık bin bidon peynir muhafaza ediliyor. Mağarada 5 ay boyunca muhafaza edilen her bidon için büyüklüğüne göre 10 ile 12,5 lira arasında ücret ödeniyor. Kaya mağaraların yaklaşık 34 yıldır bekçiliğini yapan 79 yaşındaki Mehmet Kaleli, “Burada saklanan peynirler lezzetli oluyor. Hava ısındıkça burası soğur, dışarısı soğudukça da burası ısınır. Buraya giren peynir o yüzden çok lezzetli oluyor” dedi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...