Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Depremin hasarı önceden biliniyor

Düzenleyen:
Depremin hasarı önceden biliniyor

YAŞAM Haberleri

Deprem Ön Hasar ve Kayıp Tahmin Sistemi (AFAD RED) ile depremden etkilenen yerleşim alanlarına ait tahmini can kaybı, yaralı ve hasar hesaplamalarını önceden yapılabiliyor.

Haber Merkezi ANKARA - Pilot bölge olarak seçilen Kırşehir Çiçekdağı ilçesinde 2016’da meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki depremde hasar tahmininde yüzde 86 başarı sağlayan sistemin geliştirilmesine çalışılıyor. Geliştirilen yeni sistemle, sadece yerleşim yerleri değil, demir yolu, havaalanı, köprü viyadük, su, kanalizasyon, doğalgaz, petrol, elektrik hatları gibi kritik alanlarda da muhtemel hasarları ve ekonomik kayıplar hesaplanabilecek. Öte yandan AFAD, depremin merkez üstünü belirleme çalışmalarında da önemli mesafe kaydetti. Depremlerde merkez üssünü belirlemede hata payı 1,05 kilometreye kadar düşürüldü.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...