Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Çamlıca Kulesi Eyfel'den uzun olacak

Çamlıca Kulesi Eyfel'den uzun olacak

200 metre yüksekliğe vinç yetişemeyeceği için dev kulede yeni bir yönteme başvuruldu.

Kaydet
a- | +A

Büyük Çamlıca ve Küçük Çamlıca tepelerinde bulunan radyo ve televizyon antenlerinin oluşturduğu görüntü kirliliği nedeniyle başlayan proje tüm hızıyla ilerliyor.

EYFEL KULESİ'NDEN 33 METRE DAHA YÜKSEK OLACAK
Dev kule, Paris'teki Eyfel Kulesi'nden 33 metre daha yüksek olacak. Sabah'ın haberine göre, Çelik antenin yapımına da kulenin içinde başlandı.

Anten bittiğinde beton bloğun içinden hidrolik basınçla 200 metre yüksekliğe çıkarılacak ve betonun üstüne monte edilecek. Kule bittiğinde toplam 360 metrelik bir yüksekliğe ulaşılacak.

4 AY SÜRECEK
1300 tonluk anteni kule içinde monte etmek için kulenin tepesine 8 adet 200 tonluk hidrolik halat demetli çekme grubu monte edeceklerini anlatan Selami Gürel, "11 parça kulenin içinde tamamlanacak. Bu işin 4 ay süreceğini tahmin ediyoruz. Anten çelik yapısını kulenin içinde imal edip yerine kaldırdıktan sonra TV kulesinin 200 metre kotuna kadar gördüğünüz dış kabuk, dış çelik yapılar ve cephe sistemlerini de yerde yapıp modül modül yukarı çekeceğiz." diye konuştu.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.