Parmaklarıyla ezberliyorlar

Düzenleyen:
Parmaklarıyla ezberliyorlar

YAŞAM Haberleri

Bu kursta görme engelliler, Braille alfabesiyle Kur’ân-ı kerimi yüzünden okumayı öğreniyor.

İstanbul Küçükçekmece’deki Çamlıkaltı Erkek Kur’ân Kursu’nda, görme engelli hafızlar yetiştiriliyor. 2014 yılında açılan kursta eğitime başlayan öğrencilere ilk olarak Braille alfabesi (kabartma yazı) ile Türkçe, sonra da Arapça okuma öğretiliyor. Ardından öğrenciler parmaklarıyla okuyarak Kur’ân-ı kerimi ezberliyor. Ağustos 2014’ten bu yana 70 görme engelli öğrenci yaz kampına alındı. Bunlardan bazıları, görme engelli hocaları eşliğinde hafızlık denemelerine başladı. Kursta şu anda 10 görme engelli, hafızlık eğitimine devam ediyor. Türkiye’de görme engellilerin sayısının yüksek olduğunu belirten Kurs Müdürü Sinan Tunç “Amacımız kendi kendine okuyabilen ve daha sonra hocalık yapabilecek hafızlar yetiştirmek. Görme engelli olup da bu eğitimi verecek hoca maalesef çok az” diye konuştu. Ayrıca Tunç, ailelere 11 Temmuz’da başlayacak kursa çocuklarını göndermeleri çağrısında bulundu. 

Kur’ân-ı kerim okumak kalbi ferahlatıyor
Bir yıl sonra hafız olacağını belirten 13 yaşındaki görme engelli Halil Karabacak “Kur’ân okumak çok güzel. Kur’ân-ı kerim ile kalbim ferahlıyor. Kur’ân kursu hocası olmak istiyorum” dedi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...