Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Habur’da tatbikat 8’inci gününde

Düzenleyen:
Habur’da tatbikat 8’inci gününde

YAŞAM Haberleri

Habur Sınır Kapısı yakınlarında devam eden tatbikat sekizinci gününe girdi. Tatbikat kapsamında dün yaklaşık 20 tank manevra eğitimi ve ileri hücum tatbikatında bulunmuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Türkiye’nin Irak sınırındaki Şırnak’ın Silopi ilçesi Habur Sınır Kapısı yakınlarında başlattığı tatbikat 8’inci gününde devam ediyor.TSK’nın, Silopi ilçesi Habur Sınır Kapısı yakınlarındaki tır parkının karşısındaki boş arazide 18 Eylül’de başlattığı tatbikat devam ediyor. Tatbikat alanında bugün haberin yazıldığı saatlere kadar herhangi bir hareketlilik yaşanmadı. Alan çevresinde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı da görüldü.

TOZ İLE KAMUFLE OLMA EĞİTİMİ

Tatbikat kapsamında yaklaşık 20 tank manevra eğitimi ve ileri hücum tatbikatında bulundu. Mermilerin kullanılmadığı tatbikatta engebeli arazi şartlarında tanklar ve zırhlı personel taşıyıcılar birlikte seri ve hızlı manevralar yaptı. Yaklaşık 100 metre mesafede kat eden tanklar sırası ile aynı taarruzu hareketini gerçekleştirdi. İlk pozisyonuna geri dönen tankların kendi etraflarında dönerek çıkardıkları toz ile kamufle olma eğitimi aldıkları görüldü.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...