Muhalefet bu konularda neden sessiz?

A -
A +
CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, 2 yıl önce yaptığı açıklamada "Bizlerin yürüttüğü anayasa çalışmaları biraz kamuoyundan uzak durdu. Bu çalışmalar, zannediyorum önümüzdeki haftalarda kamuoyu ile paylaşılacaktır. HDP'yi de kapsayacak şekilde yapıldı. HDP'nin de olması önemliydi, bence gerekliydi” açıklaması yaptı. Yani CHP ve İyi Parti’nin HDP ile beraber anayasa çalışması yaptığı ortaya çıktı. 
Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu yalanlasalar da gerçek ortada. Kemal Bey’in “evet anayasa çalışması yaptık” ve “hayır yapmadık” dediği iki farklı açıklaması oldu. 
Ümit Özdağ, CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin bir araya gelerek anayasa çalışması yaptığını söyledi. Muhalefet bu konuda baltayı taşa vurdu. 
Öte yandan İzmir’in Menemen Belediyesindeki yolsuzluk dudak uçuklatıyor. Zimmet ve irtikâp suçlarından gözaltına alındıktan sonra tutuklanan İzmir'in CHP'li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un nöbetçi mahkemede verdiği ifade her şeyi ortaya koyuyor. Aksoy, 2,5 saatlik ifadesinde Belediye’deki yolsuzluk, keyfîlik ve başıbozukluğu gözler önüne serdi. Menemen Belediyesinde 18 aracın kayıp olduğunu raporla tespit ettiklerini belirten Aksoy "Temel hata elimizde güncel bir demirbaş listemizin olmamasıydı. Demirbaşlarımızın nerede olduğunu bilmiyorduk" demiş. 
Serdar Aksoy, İyi Parti Karabağlar ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Tarkan Fikret Çalık’ın eşinin kartına para yatırması olayını da "Mustafa İlhan (Mali İşler Müdürü), Teoman'a (Satın Alma Müdürü Teoman Tuna) ‘Al şu parayı Dilek Hanım’ın (Serdar Aksoy’un eşi) kredi kartını yatır’ demiş. Teoman da Tarkan Bey ile arası iyi olduğu için parayı ona verip eşimin kredi kartına yatırmasını istemiş. Bunu daha sonradan öğrenip, kendisini arayarak teşekkür ettim" diye anlattı.
171 adet gayrimenkul üçüncü şahısların üstüne yapılmış. 18 araba kayıp. Nerede oldukları belli değil. Yolsuzluğun miktarı yaklaşık 50 milyon TL’nin üzerinde. Belki çok daha fazla. 
CHP ve İyi Parti Genel Merkezleri bu yolsuzluk iddiasıyla ilgili ne düşünüyor mesela? Herhangi bir yorumlarını duymadık. 
Bir de Kemal Bey’in öğretmenler hakkındaki skandal sözleri var. “Mevcut iktidarın peşinden giden öğretmen varsa, kimse kusura bakmasın ben ona öğretmen demem” diye buyurdu Kemal Bey. Nereden tutsan elinde kalan bir söz. Öğretmenlerin hepsine hakaret. Zaten CHP’yi destekleyen bazı vatandaşlar bana “Biz bu genel başkanla ne yapacağız” dediler. 
Valla AK Parti ve MHP yatsın kalksın, böyle bir muhalefet olduğu için dua etsin. Bu gidişle pandemi olsa bile 2023’te pek zorlanmazlar.
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZILARI;
Vakıfbank’ın büyük başarısı
Yatırımcının önüne bakın nasıl engel çıkarıyorlar?

 

 

 

 

 

 

 

 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.