Taylan Antalyalı değil G.Saraylı!

A -
A +

G.Saray formasıyla ilk defa 11’de dün sahaya çıkan Taylan Antalyalı’yı keşfetmek için 17 hafta mı geçmeliydi?

Dün Galatasaray-Antalyaspor maçı öncesinde Trabzonspor-Kayserispor karşılaşması vardı. Bordo-mavililerin maçını izlemek için oturduğum koltuktan 10 dakika sonra kalktım. Çünkü Trabzonspor’un karşısında rakip olabilecek bir takım yoktu.
Aynı görüntünün Galatasaray için de geçerli olduğu 5-10 dakika içinde ortaya çıktı. Eh, maçta son 2 haftada 5 puan kaybeden Galatasaray için iyi bir ilaç oldu.
Bu sezon üç golün üzerine çıkamayan sarı-kırmızılılar bu fırsatı kaçırmadı ilk defa 5 gol birden attı.
***
Belhanda ve Babel’in kulübede oturtulması çok doğru ve yerinde bir hamleydi. Ancak haftalarca yerinden kımıldamayan, top ayağına gelince lütfedermişçesine oynayan bu ve bunun gibi futbolcuları yedek soyundurmak için 17 hafta beklemek mi gerekiyordu?
Bir başka deyişle, Galatasaray formasıyla ligde ilk 11’de dün sahaya çıkan Taylan Antalyalı’yı keşfetmek için 17 haftanın geçmesi mi gerekiyordu?
Soyadı Antalyalı olsa da Galatasaray’ı, Antalya karşısında sahada 12 kişi gibi gösteren bir cengâver gibiydi Taylan.
Yüksek dinamizmiyle pas alışverişlerinde arkadaşlarına sürekli seçenek olan, skora da üç defa katkı sağlayan Taylan, daha ilk maçında Belhanda’nın pabucunu dama attı.
Ayrıca sezon başından bu yana formanın kıymetini bilen oyuncu arayan sarı-kırmızılı taraftarların yüreğine de âdeta su serpmiş oldu.
***
Henüz stajyer teknik adam kıvamındaki Stjepan Tomas’ın, Charles, Aatıf, Serdar Özkan, Diego, Bahadır, Cissokho ve Harun gibi 7 önemli oyuncusunu İstanbul’a getirmediğini; maça da birbiriyle halı sahada bile hiç oynamamış gibi görünen beşli savunmayla çıkarak, bu mağlubiyetin hazırlayıcısı olduğunu da unutmadan söylemek lazım.
Bir de ekleyeyim, Mariano’nun bindirmelerine, Nagatomo da eşlik edebilseydi, Feghouli vurdumduymazlığından kurtulabilseydi, Falcao da biraz daha güçlü olsaydı Galatasaray umduğundan çok daha farklı bir galibiyete imza atabilirdi.

MAÇIN ADAMI: Taylan Antalyalı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.