O sene bu seneymiş!

A -
A +

G.Saray yıllar sonra Kadıköy’de son derece rahat bir derbi oynadı ve bunun ödülünü aldı

Yıllar var Kadıköy’de bu kadar rahat bir Galatasaray izlememiştim. Henüz 10 dakika geçmeden dört net gol pozisyonuna giren sarı-kırmızılılar, 20 yıllık Fenerbahçe hükümranlığına son vereceğinin sinyallerini veriyordu zaten.
Galatasaray’ın yıllar sonra Kadıköy’de bu denli rahat olmasının iki sebebi vardı. Birincisi aradaki dört puanlık fark. İkinci ise Fenerbahçeli futbolcuların üzerindeki kazanmak zorunda olmamanın gerginliği. Bunlara bir de sarı-lacivertli oyunculardaki “20 yıllık yenilmezlik serisini bozacak oyuncular biz olmayalım” tedirginliğini de eklemek gerekir.
Muhtemel bir yenilgide koltuğundan olacağını bilen Ersun Yanal, Tolga’yı yine kanatta oynatarak risk almaktan kaçındı. Buna karşılık Fatih Terim ise Feghouli, Onyekuru, Belhanda ve Falcao’yla oldukça cesur sayılabilecek bir on bir sahaya sürdü.
Galatasaray hızlı oyunla özellikle Onyekuru ile tehlikeli olurken, Fenerbahçe ağır tempoyla ve sadece pas oyunuyla rakip yarı alana girme teşebbüslerinde bulunabildi.
Marcao’nun ceza sahası içinde Muriç’i biçmesi haklı bir penaltı golüne sebebiyet verdi. Ancak geriye düşmek Galatasaray’ı hiç etkilemedi. Tolga ve Dirar ile kanatları çalışmayan Fenerbahçe, savunma arkasına atılan toplarda sıkıntı yaşasa da, bir köşe vuruşunda topu ağlarında gördü.
Fatih Terim’in Âdem Büyük ve Emre Akbaba’yı oyuna atarak öldürücü darbeyi indirmesini beklerken bu hamle Halil Umut Meler’den geldi. Fenerbahçe savunmasındaki canlı bomba Jailson’un müdahalesi net bir penaltıdan çok uzaktı.
Yine de Galatasaray iyi oyununun karşılığını hak ettiği üç puanla aldı. Hatta, Onyekuru son vuruş becerisine sahip olsa (o zaman da Real Madrid’de oynar), çok daha farklı bir galibiyet elde edebilirdi.

Maçın adamı: Henry Onyekuru

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.