Hiçbir şey yolunda değil!

A -
A +

Galatasaray’ın, 10 oyuncusunu İstanbul’a getiremeyen A.Gücü karşısındaki kötü görüntüsü kocaman bir ayıptır

Fatih Terim, geçen haftaki Erzurumspor maçı sonrası “Artık kimsenin ne arkasındayım ne de yanındayım” sözlerini söylemiş ardından 48 saat bile geçmeden Başkan Mustafa Cengiz’e geri vites yaptırarak “Her şey yolunda” mesajı paylaşmıştı.
Evet, doğrudur. Fatih Terim için gerçekten de “Her şey yolunda” olabilir. Ancak dün akşamki Galatasaray’ın hâline bakıldığında hiçbir şey yolunda olmadığı o kadar net görünüyor ki.
Koronavirüs testleri pozitif çıkan 9 oyuncusunun yanı sıra 1’ini de (Alper Potuk) cezası sebebiyle İstanbul’a getiremeyen MKE Ankaragücü’nün ilk yarıda 5 defa gole çok yaklaşması kimse kusura bakmasın ama kocaman bir ayıptır.
Hatta bunu bir de istatistikle süsleyelim. Sarı-lacivertli ekibin ilk yarıda rakip ceza sahası içinde topla buluşma sayısı 12’ydi. Yani; ligde henüz galibiyeti olmayan, sadece 1 puanı bulunan, 10 eksikli MKE Ankaragücü, 45 dakika içinde 12 defa Galatasaray savunmasının tam kalbinde fink atıp durdu.
Buna karşın Galatasaray’ın ilk tehlikeli atağı ve kaleyi bulan ilk şutu 45+2’de geldi. O da gol oldu.
Merkez orta sahanın sanki Bayern Münih deplasmanına çıkar gibi Taylan-Ömer-Etebo üçlüsünden kurulması, Galatasaray’ın yıllardır klasikleşen pas oyunu etkinliğini de bitirdi.
Feghouli, Arda ve Emre Akbaba gibi oyuncular kulübede otururken, Süper Lig’in en zayıf kadrosuna karşı merkez orta sahayı üç pas üst üste yapamayan Taylan-Ömer-Etebo’yu tercih etmek Fatih Terim gibi dev bir markaya hiç yakışmadı.
Galatasaray adına başka bir sıkıntı ise, oyunun ciddi bir bölümünde fiziken Ankaragücü’nün gerisinde kalınmasıydı. Eğer, Bolingi ikinci yarıda biri kalecinin ikramı olan 2 net fırsatı golle sonuçlandırsa ne olacaktı?
Haa, az kalsın unutuyordum, bir de kaptanlık pazubendi meselesi var. Geçen hafta Belhanda’da olan pazubent bu hafta Ömer Bayram’a takılmış. Kaptanın her hafta, her maç değişmesini önemsemiyor olabilirsiniz de, kaptanı on bir de başlamayan bir takımın şampiyon olduğuna hiç şahit oldunuz mu?
Kim bilir belki de “Her şey yolunda”dır da ben abartıyorumdur!

MAÇIN ADAMI: Ryan Babel

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.