Poğaça

A -
A +
İlk savcı emekli oldu.
Dosyası şu anda 8. savcıda.
Soruşturmayı yürüten savcılardan biri FETÖ tutuklusu.
Dosya kapanmadı. Bir ara intihar değil cinayet dendi ama mahkeme delil arıyor.
Savcılardan Veli Dalgalı ki şu anda Yargıtay’da görevli, dosyanın üzerinde çok uğraşıyor ve sonuca adım adım ulaşmak üzereyken görevden alınıp Deniz Feneri soruşturmasına veriliyor.
Sözünü ettiğim dosya, bundan on yıl öncesine dek Aselsan’da, gece görüş dürbünleri, F-16 ve millî tank projeleri üzerinde çalışan Makine Mühendisi Hüseyin Başbilen’in sırlarla dolu ölümünün araştırılmasıyla ilgili.
Hüseyin Başbilen 5 Ağustos 2006 yılında aracında boğazı ve bilekleri kesilmiş hâlde, çok tuhaf biçimde, kafası torpido gözünün altında bulundu. Cansız bedenine iki gün sonra ulaşılabildi. Ölümü Millî Tank projesini tanıtacağı güne denk gelmişti. Ölümüyle ilgili cevabı verilememiş pek çok soru var. Ortaya çıkan fotoğraflar bile Başbilen’in aracında duruş şekli bile bu olayın bir intihar değil suikast olduğu izlenimini veriyor. Bu sır dolu ölümün en önemli sorusu da Başbilen’in çantasındaki flash bellek’in neden jandarma tarafından kaybedildiğiydi.
Diğer pek çok önemli detay zaten dosyalarda ve gazete haberlerinde mevcut.
Dün Hüseyin Başbilen’in babası Vehbi Başbilen geldi TGRT’ye. Kanalın Anchorman’i Mehmet Aydın’ın konuğuydu ve Cem Küçük ile beni ziyaret etmek istemişti.
Bir babanın ızdırabını, aradan on yıl geçmesine rağmen acısının dinmediğini orada yeniden idrak ettim.
Başbilen’in ölümü Türkiye’nin faili meçhul bırakılmasına karar verilmiş menfur cinayetlerinden biriydi. Üstelik işin içine teknoloji casusluğu girmiş olması kuvvetle muhtemeldi.
Babası Vehbi Başbilen’in tek istediği, faillerin bulunması. Belki o zaman yüreğindeki yara kabuk bağlayabilecekti.
Poğaça
Sonra yukarıda fotoğrafını gördüğünüz poğaçayı masanın üstüne koydu ve “On yıl önce, oğlumun cinayete kurban gitmeden önce aldığı ve yiyemeden masasının üzerine bıraktığı poğaça” dedi.
Elime aldım. Biraz sertti sadece, ama hiç bozulmamıştı.
“Derin dondurucuda mı saklıyorsunuz Vehbi bey?” diye sordum.
“Hayır” dedi.
Tuhaf oldum.
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZILARI

Elçi suikastının asıl hedefi neden Trump?

Sayın Kılıçdaroğlu size tek sorum var
 
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.