FETÖ sanığını 15 Temmuz anmasında onurlandırmanın adı ne?

A -
A +
Kayseri FETÖ davasında 20 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan birini, 15 Temmuz anmalarında basının önüne çıkartıp konuşturarak “onurlandırma”nın adı nedir?
Bu sorunun cevabı; REZALET.
Söz konusu FETÖ sanığı, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz. Hâlen nasıl olup da KTO başkanlığını yürütebiliyor meçhul ve bir o kadar da acayip.
Onu konuşturan ise Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik.
 
OLAYIN EVVELİYATI
 
15 Temmuz anmalarında kurulan komiteye Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, onu, yani Mahmut Hiçyılmaz’ı dâhil etmiyor. Ama Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, paralel bir düzenleme komitesi oluşturup Mahmut Hiçyılmaz’ın 15 Temmuz anmaları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanında çadır kurmasını sağlıyor.
Ve o gece, yani 15 Temmuz gecesinin kürsüsü de ne hikmetse KTO çadırının yanına kuruluyor.
Tam anma töreninin konuklarından Abdurrahman Dilipak kürsüde konuşurken, Mustafa Çelik, Mahmut Hiçyılmaz’ı “Gazeteciler seninle konuşmak istiyor” diyerek davet ediyor ve onun basına demeç vermesini sağlıyor. Allah’tan konuşma listesine ismi Vali tarafından sokulmamış. Yoksa Çelik kürsüye de çıkarıp konuşturacak Mahmut Hiçyılmaz’ı.
Hiçyılmaz da gecenin mana ve ehemmiyeti üzerine bir demeç patlatıyor.
 
FETÖ’SÜZ 15 TEMMUZ ANMASI
 
Mahmut Hiçyılmaz nasıl bir açıklama yapıyor dersiniz?
Tahmin edeceğiniz gibi. FETÖ’nün adını bile ağzına almadan, tipik “kontrollü darbe” imalarını içerecek biçimde, sadece “hain darbeye” atıfta bulunarak şöyle diyor:
"Hain darbe girişiminin bugün birinci yıl dönümündeyiz. O günü yeniden hatırlamak ve alçakça darbe girişiminde bulunanları lanetlemek için vatandaşlarımızla ve üyelerimizle birlikteyiz. Türkiye Cumhuriyet tarihinde daha doğrusu tüm tarihinde en alçakça saldırıya uğramış ve bunu aziz milletin ferasetli davranışları ile püskürtmüştür. Bugünü unutmamamız ve unutturmamamız gerekir.”
Hain darbe! Hay Allah! Kim yaptı acaba? İyi saatte olsunlar sanırım.
Bunu FETÖ elebaşı olan şerefsiz de dillendiriyor. Plânladıkları darbede başarılı olamayıp halk ve devlet bunları tersine döndürüp çimleri yoldurunca aynı nameleri sıralıyorlar. Bir darbe var ama bunu biz yapmadık. Hain darbeciler yaptı. Kim onlar? Aparatları Kemal Kılıçdaroğlu zaten utangaç şekilde söylüyor, onlar da alkışlıyorlar. Az daha yüz bulsa “Darbeyi Fetullah Gülenciler değil Devlet yaptı” diyerek ihanetin dibini bulacaklar.
 
PROTESTO İÇİN ALANI TERK EDENLER
 
Neyse, Kayseri’ye dönelim.
Gözlerinin önünde cereyan eden bu rezaleti gören protokolden bazı isimler protesto için alanı terk etti.
Kimler mi?
FETÖ davasının, yani Mahmut Hiçyılmaz’ın yargılandığı davanın savcısı Salih Kılıçdağı,
Kayseri Emniyet İl Müdürü İbrahim Kulular,
Kayseri Emniyet KOM Müdürü Mustafa Işık,
Kayseri TEM Müdürü Necmettin Köse,
Bu kentimizde şu gerçek var. Bir yanda Kurumların başına çöreklenmiş FETÖ, diğer yanda da Cumhurbaşkanı’nın safında olan, ülkesine ve vatanına muhabbetle bağlı bir halk.
Kayseri’deki bu hain örgütü kurumlardan ayıklamadıktan, halkı kurumların başına çöreklenen bu hain yapıdan kurtarmadıktan sonra korsanlıklar devam edecek, ihanet kol gezecek.
Benden tekrar söylemesi.
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI
Türkiye-Almanya; ilişkiler nasıl düzelir, Hükûmet ne yapmalı?
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.