Sözcü'nün şeyi, sen asparagas değil, müptezelliğin de duayenisin

A -
A +
Mesleki kariyerini Tan adlı seks gazetesini çıkararak yapan birinden beklenebilecek tek şey neyse, onu görüyoruz Rahmi Turan adlı Sözcü şeysinin bana ayırdığı yazısında.
Yani karakter zafiyetini.
Yalancılığı öylesine kimliğinin bir parçası hâline dönüşmüş ki Rahmi Turan'ın, köşesinde yayınladığı ve kabak gibi FETÖ mesajı veren karikatürü tevil yoluyla izah etmeye çalışıyor dün. Ve utanmadan Tayyip Erdoğan ile vatandaşın arasına kama sokmayı amaçlayan FETÖ usulü algı madrabazlığına imza atıyor.
Vatandaşa “Tayyip Erdoğan'ın sözünü dinledin, seni FETÖ dövdü, tekrar dinledin seni şimdi zamla dövüyorlar. Bir daha FETÖ darbe yaparsa karşısına çıkma” mesajı veren karikatüre dün bir kez daha baktım ve DEHŞETLE bir “detay” daha fark ettim.
 
KARİKATÜRDE GÖZDEN KAÇIRDIĞIM “DETAY”
 
Gerçekte detay filan değil.
Tayyip Erdoğan'ın “Sen ondan güçlüsün, indir yumruklarını” diye gaz verdiği perişan vaziyetteki vatandaşın kolları yoktu. Evet, karikatürde resmedilen vatandaş tiplemesi bir GAZİYDİ. Yani, 15 TEMMUZ GAZİSİ.
Bu açık FETÖ mesajını kullandı Rahmi Turan köşesinde.
FETÖ yetiştirmesi olduğu söylenen patronu Burak Akbay'ı kurtarmaya çalışan Rahmi Turan aslında bunu hep yapıyor
 
DİĞER FETÖ MESAJLARIN UNUTULMADI
 
Bakın Sözcü'nün alttaki 28 Mart 2014 tarihli manşet haberine:
 
Sözcü'nün şeyi, sen asparagas değil, müptezelliğin de duayenisin
 
Olayı hatırlayacaksınız. FETÖ'nün, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Müsteşar Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler'i dinlemeye alıp konuşmaları sızdırması.
Haber adlı algı operasyonunun kaynağı FETÖ. Peki gazete kimi suçluyor? Hükûmeti ve Tayyip Erdoğan'ı. Bununla yetinmeyip devletin gizli konuşmalarını yayınlayıp FETÖ'nün ekmeğine yağ sürüyor. Ama sureti haktan görünerek YUH ARTIK diye attıkları manşetin üzerindeki üst başlık şöyle:
“Tayyip atıyor, tutuyor ama dinlemeye karşı tedbir almıyor”
 
ALENEN DEVLETE KARŞI SUÇ
 
Sadece terbiyesizce bir üslup değil, bunun bir suç olduğunu bilmiyor mu kripto yayın yönetmeni Rahmi Turan. Bana künyeyi gösteriyor, “Yayın yönetmeni ben değilim, Metin Yılmaz” diye. Ona ancak kandırdığı Sözcü okurları inanabilir.
Alttaki manşet ise Sözcü tarafından işlenen aleni suçun kanıtı değil mi?
 
Sözcü'nün şeyi, sen asparagas değil, müptezelliğin de duayenisin
 
Neden bunlar aylardan beri MİT TIRLARI ile ilgili devlet sırlarını sızdırdıkları ve “Devlet teröristlere silah yardımı gönderiyordu" iftirasını attıkları için biri hapiste, diğeri firari iki kişiyi cansiparane savunuyor sizce?
Sebebi bu manşette. FETÖ alçakça bir operasyonla MİT TIRLARI saldırısını yaptığında bunlar zil çalarak göbek attı ve bu haince manşetleri attı. Devlet “O yardım Türkmen kardeşlerimize gidiyor” derken, FETÖ'nün yalanlarını servis ettiler “Koskoca devlet teröristlere silah yardımı yapar mı” diye alçakça yalanlar yazdılar ve bu iftirayla ülkemizi dünyaya jurnalleyerek vatana ihanetin dibini buldular. Rahmi Turan ve gazetenin sahibi değil mi bunların sorumlusu. Enis Berberoğlu'nunki, Can Dündar'ınki suç da bu değil mi?
 
SÖZCÜNÜN MİSYONU
 
Sözcü gazetesinin kuruluş misyonu budur ve gerektiğinde FETÖ mesajı vermek ve FETÖ'nün algı operasyonlarına hizmet etmek amacıyla kurgulanmıştır. Onun dışında hükûmete sert muhalefet eden, Atatürkçü maskeli, vatandaşın sorunlarıyla ilgili bir halk gazetesi profili çizilmektedir.
 
KUYRUK ACISI DEĞİL SENİN GERÇEK YÜZÜNÜN DEŞİFRESİ
 
Rahmi Turan adlı asparagasın duayeni “Ben Hürriyet'in yayın yönetmeni olduğum sırada kimseyi işten çıkarmadım. Ama Fuat Uğur denen o müfteriyi atmışsam çok iyi yapmışım” diyor ve beni de tetikçi olarak ilan ediyor FETÖ tetikçisi. Çıkarılmanın kuyruk acısıyla yazdığımı ileri sürüyor ve kendine çok fazla önem atfediyor.
Sen Hürriyet'e gelir gelmez duramadın “Kaplumbağa kanı kansere iyi geliyor” diye yalancılıkta şaheser bir asparagas haber yaptın ve battın o anda zaten. Ülkemizdeki on binlerce tarla kaplumbağası telef edildi senin yüzünden. Tam bir çevre felaketi yaşandı. O anda da biletin kesildi, altı ay sonra da pasaportun eline verildi. Araya birileri girdi de Hürriyet'te yazar olarak devam ettin. Hürriyet'in her zaman bir çakal-kullanışlı eleman kontenjanı vardır. Bugün senin yerini başkaları dolduruyor merak etme.
 
AHLAKİ İBRESİ BORSA GİBİ
 
Ama senin gizlediğin şey beni solcu olduğum için işten atman. Atmadım diye yalan söylüyorsun bir de utanmadan ve üstelik solcu Atatürkçü geçiniyorsun. Ama şaşırmıyorum. Yalan haber (asparagas) üzerine “mesleki kariyer” inşa eden, ahlaki ibresi borsa gibi aldığı paraya göre inip çıkan birinden doğru laf beklemek mümkün değil. Gazeteciliğimi aklınca küçümsemeni anlayışla karşılıyorum, senin çıkardığın seks gazetesinde çalışmadım.
Hakkımdaki yazısını okuyunca eksik söylediğimi idrak ettim Sözcü “Başyazarı” Rahmi Turan için. Bu zat sadece asparagas haberciliğin değil müptezelliğin de duayeni.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.