Merdiven altı birliktelik ve PKK’nın taşıyıcı anneleri

A -
A +
HDP Eş Başkanı Pervin Buldan sonunda baklayı ağzından çıkardı ve konuştu:
-Aşkımızı artık tüm muhitimize duyuralım.
-Bu birlikteliği tek seferlik İstanbul seçimlerinde kabul ettik ama bunu sürekli kılalım.
-Merdiven altı aşklar kısa ömürlü olur, biraz cesaret ve şeffaf bir birlikteliğe ihtiyacımız var.
Pervin Hanım açık konuşmuş ve lafı dolandırmamış. Kandil’deki “baba” yapılması gerekeni kulağına fısıldayınca herkesin bildiği sırrı ifşa etmekte beis görmemiş. Kripto sevgilileri İYİ Parti ve CHP’ye ise bodoslamadan “Nikâhı basmazsanız bende görüntüleriniz var” demeye getirip ayarı vermiş.
Tabii bu işler HDP kongresine “en solcu, en komünist” milletvekili ve parti yöneticisi olarak Aykut Erdoğdu’yu göndermekle bitmiyor. Pervin Hanım “Bu işi aleniyete dökmezseniz 2023 seçimleri size haram olur” diyor.
Dolayısıyla CHP ve İYİ Parti, sözcüleri olan Yavuz Ağıralioğlu ile Özgür Özel’i Kandil’e gönderip HDP’yi istemeliler.
FETÖ muhalefete “siyaset yapma” anlamında çok şey kattı. Önce takiye ile ittifakı saklayabiliyor, sonra da alıştıra alıştıra PKK’yı kendi tabanlarında meşrulaştırıyorlar. Ama öte yandan öyle görülüyor ki HDP’nin durumu, uzun yıllar boyunca sevgilisi tarafından evlenme vaadiyle oyalanan ve “Annemi babamı ikna etmeliyim, şu işleri bir toparlamalıyım” yalanlarıyla evliliği bekleyen kızın hâline benziyor.
CHP ve İYİ Parti ise bir terör örgütü olarak PKK’nın siyasal uzantısı artık sır olmayan HDP ile ilişkisini oy kaygısıyla hâlâ inkâr edip “taşıyıcı anne” olmakla yetinmek istiyor.
Nedir bu taşıyıcı annelik?
Yani HDP’yi arkasındaki silahlı terör örgütü PKK’ya rağmen olabildiğince meşrulaştıracaklar, bunun için sırtlarında ya da kucaklarında taşıyabildikleri kadar taşıyacaklar. Ama eğer kontrolleri dışında kötü bir olay ortaya çıkarsa ve zor durumda kalırlarsa da “Bizimle ilişkileri yok ki, biz onları terörle ilişkilerini kesmek koşuluyla siyasete kazandırmak istedik ama öyle görünüyor ki terörle bağlarını koparamamışlar” diye inkâr yoluna sapacaklar.
HDP de bu durumun farkında ve işi resmiyete dökmek ve zor bir durumla karşılaşıldığında da “Biz CHP ve İYİ Parti ile nikâhlıyız” deme rahatlığında olmak istiyor.
Hadi bakalım. Ümit Besen’in hayatlarımızda vazgeçilemeyen bir yer edinen “Nikâh Masası” şarkısı eşliğinde bekliyoruz.
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZILARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
AK PARTİ'NİN ANLATACAK BİR HİKAYESİ KALMADI MI?
OZAN CEYHUN'A İFTİRA AT, CUMHUR İTTİFAKI'NA KAMA SOK!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.