Ozan Ceyhun’a iftira at, Cumhur İttifakı’na kama sok!

A -
A +
Hep böyle oluyor.
FETÖ medyası ile birlikte Yeniçağ ve Sözcü gazeteleri aynı anda başlıyorlar. Onlara bir de televizyonlarda “boy” gösteren sayılır sayılmaz ByLock aklayıcısı gazetecimsiler eklemleniyor anında.
Bu tür işlerin FETÖ’nün işaretiyle start alması hep “tesadüf” tabii. Sonra aralarına diğer kıvır zıvırlar katılıyor.
Böylece bir yalan sarmalına, en aşağılık biçimiyle sosyal medyada sekiz-on kere tur attırılıyor.
Almanya Sosyal Demokrat Partisi SPD’nin Avrupa Parlamentosu (AP) eski milletvekillerinden Ozan Ceyhun’un Avusturya Büyükelçiliğine atanmasıydı kötülük uzmanlarını harekete geçiren.
İftiralar, kuyruklu yalanlar peş peşe geldi. Yeniçağ ve Sözcü’nün yazarları, CHP sözcüleriByLock’çu gazetecimsiler yüzleri kızarmadan ve en ufak bir utanma belirtisi göstermeden bu FETÖ yalanlarının üzerinde tepindiler.
Ozan Ceyhun iftiraların hepsini Anadolu Ajansına verdiği röportajda (*) yanıtladı ama biz özetleyelim.
1-Önce Ozan Ceyhun’un 12 Eylül döneminde, Ülkücü genç Mustafa Erol’un öldürülmesinden yargılandığı hatırlatılarak “Ülkücü katili Avusturya’ya Büyükelçi olarak atandı” iftirası atıldı.
Bu olay yaşandığında 16 yaşında bir genç olan Ozan Ceyhun, 12 Eylül işkencecilerine, tanıdığı herkesin adını vermek zorunda kalan iki solcunun kurbanı olarak, hiç ilgisi bulunmadığı hâlde yargılandı. Ama sonunda aklandı ve suçsuz olduğu anlaşılarak beraat etti.
2-Ozan Ceyhun ikinci olarak da Alman Federal Meclisinde oylanan Ermeni iddialarını içeren karar tasarısına 'evet' oyu vermekle suçlandı.
FETÖ medyası trolleriyle eş zamanlı hareket edenler eğer gazeteci olsalardı kuşkusuz bir araştırma yapar ya da gazeteciliğin temel kuralını işletip suçladıkları kişiyi arar ve gerçeği öğrenirlerdi.
Çünkü Ozan Ceyhun Almanya Federal Meclisinde hiçbir zaman milletvekilliği yapmamıştı. Ozan Ceyhun Avrupa Parlamentosu üyesi milletvekiliydi, bu gazeteci geçinen takımı Avrupa Birliği’nde AP milletvekili seçimlerinin ayrı yapıldığını tabii ki bilmiyorlardı. 
Üstelik Ozan Ceyhun tam tersine Ermeni karar tasarısı Federal Parlamentoda oylanırken saat 18.00'de Alman televizyonunda karşısına oturtulmuş olan Ermeni Toplumu Başkanı’na ülkesini savunmakla meşguldü. Ve aynı anda Berlin Parlamentosu önünde Türklerin yaptığı bir miting vardı, o mitingin organizasyonunu yapanlardan biriydi.
3-Ülkemizde hiçbir zaman rezil olunmadığından burada da olunmadı.
Sonra da aynı gazeteler Ozan Ceyhun gibi çifte vatandaş olan bazı isimlerin büyükelçi olarak atanmasını gündeme getirip kafaları karıştırmak istediler.
Çifte vatandaşlık iki ülkenin karşılıklı mutabakatı sonucu uygulanan bir sistem ve hayatın vatandaşlar açısından kolaylaştırılmasını hedefliyor. Çifte vatandaş olanlar milliyetinden vatanından, dininden ve kültüründen vazgeçmiyor. Çifte vatandaş olmadığı hâlde ruhlarını başka ülkelere satanların en çok CHP’de, HDP’de, İYİ Parti’de, Gelecek Partisinde olduğunun farkındayız.
Kaldı ki Ozan Ceyhun’un büyükelçi olarak atandığı Avusturya’da on binlerce çifte vatandaş olan Türk var. Almanya’da, Fransa’da, Hollanda’da, Belçika’da ve İngiltere’de keza öyle. Çifte vatandaşların sayısı yüz binleri buluyor. Bu manşeti atanlar yüz binlerce vatandaşımızı ülkemize layık görmüyor ve vatan haini mi ilan ediyor?
Allah ülkemizi sizin gibi “çifte vatandaş olmayanlardan” korusun.
(*)https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/buyukelci-ozan-ceyhun-mucadele-edecek-bir-buyukelci-olmam-konusunda-rahatsizlik-duyuyorlar/1741927
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZILARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
AK PARTİ'NİN ANLATACAK BİR HİKAYESİ KALMADI MI?
MERDİVEN ALTI BİRLİKTELİK VE PKK'NIN TAŞIYICI ANNELERİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.