Sebat

A -
A +
Colorado’da altın madenleri ilk keşfedildiğinde Amerika’nın her yerinden bir sürü insan sahip olduğu her şeyi sattı ve bulabildikleri kadar arazi satın aldı. Çünkü insanlar çok çabuk zengin, günler içinde milyarder oluyorlardı.
Bu akıma kapılanlardan biri olan adam, koca bir tepeyi satın aldı. Her şeyi riske attı, varını yoğunu sattı. Altın madenini kazmak için var olan son teknolojik makineler aldı…
Sonra mı? Kazıp durdular ama altına dair bir iz yoktu! Parası bitti, cesareti tükendi, arkadaşları onu terk etti. Ailesi;  “Sen delirdin. Kes artık şu saçmalığı” demeye başladı.
Artık takati kalmamıştı ve sonunda tepeyi, kazmak için aldığı tüm makinelerle birlikte satışa çıkardı.
Etrafı, ailesi, herkes güldü:
“İnsanların deli olduğunu mu sanıyorsun? Kim satın alsın bu tepeyi?”
“Dünya yeterince büyük” dedi adam: 
“Benden daha deli birileri olabilir...” Ve dediğinde de haklı çıktı; bir adam çıkıp arsayı satın aldı. Kendisine tepeyi ve makineleri satın almak için harcadığı paranın tamamını ödedi.
Adam bile parayı alırken korktu. “Ne zamandır uğraştığımı ve tek bir altın bile bulamadığımı biliyorsun, değil mi?” diye sordu.
Diğer adam; 
“Her şeyi duydum. Endişelenme. Sen bu riske girebildiysen ben de yapabilirim” dedi ve tepenin yeni sahibi kazmaya başladığı ilk gün altın buldu. Otuz santimde; altına sadece otuz santim kalmıştı ve adam milyarder oldu!..
Sorun, sadece otuz santimetre kala geri dönebilecek olmandır... Yapman gereken tek bir şey var:
Geçmişe öl ki taze bir güne ve özgür bir geleceğe yeniden doğabilesin...

Ninem diyor ki; Tekkeyi bekleyen çorbayı içer.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.