Orantısız güç!

A -
A +

Galatasaray iştahlı oyunu ve elde ettiği galibiyetle Beşiktaş derbisi için moral depoladı.

Son iki haftada beş puan bırakan Galatasaray, Fatih Terim’in cezasının bittiği gecede bir sürpriz daha yaşar mı diye düşünmeye fırsat kalmadan maç Diagne’nin golüyle başladı zaten… Sonrasında da her şey çorap söküğü gibi geldi. Belhanda’nın müthiş gol şovu, Uğurcan ve Babel’in ustalığı ile maç koz helva kıvamına geldi Galatasaray için.
Hatırlayın, “Belhanda’sız olmaz” diye haftalardır yazıp anlattım Faslı delikanlının Galatasaray için önemini. Nitekim dün gecenin de yıldızıydı.
Diyeceksiniz ki; genç Ubeyd ve Şenerli Gençler’i yendiği için mi, evet.
* * *
Pardon!
Galatasaray golcü arıyor mu dediniz, ne gerek var?
Aranan gol ayakları zaten Terim’in elinin altında, yeter ki kıymetleri bilinsin. Hakkını teslim edelim Hoca’nın Belhanda’nın hep arkasında durdu. İşte fark bu!
Peki, sadece Diagne ve Belhanda mı, mükemmel olan, hayır... Asitleri ve orta alana getirdikleri hareketlilik skora yaptıkları katkı ile Arda, Emre Akbaba, Oğulcan, Taylan ve Kerem de müthişti. Bayıldım, sahaya inip gol atasım geldi!
* * *
Esas golcü Falcao başta olmak üzere Omar, Emre Kılınç, Feghouli, Ömer Bayram ve Etebo kadroda bile yoktu ama Galatasaray daha ilk anda hâkimiyetini Gençlerbirliği’ne kabul ettirdi. Nordfeldt’in yokluğunda kaleye geçen Ubeyd ve genç Arda’ya acıdım, Galatasaray’ın uyguladığı orantısız güç için. Umarım onlar için büyük çöküntüye yol açmaz.
* * *
Galibiyet cezası biten Fatih Terim’in eseri midir yoksa Galatasaray’ın içine düştüğü pozisyonu kabullenemeyen futbolcuların bilhassa da Belhanda’nın geri dönüş adına şahlanışı mı bilmem ama skor takdire şayan.
Özetlersek; Galatasaray iştahlı oyunu ve elde ettiği galibiyetle Beşiktaş derbisi için moral depoladı. Ancak bu artan hırs, iştah ve oyun; Beşiktaş derbisini kazanmaya yetmez. Zira savunma arkasına atılan her top saatli bomba tesiri yapar, bugünden altını çizeyim.

MAÇIN ADAMI: Belhanda

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.