Bu seyirciden ders alınız!

A -
A +

Rusya’daki Dünya Kupası’nın bu kadar büyük bir seyirci kitlesi tarafından izleneceğini beklemiyordum. Hem Rusya, hem de günümüz futbolunun fukaralığı idi beni bu tahmine yönelten... Ama ortalama 40 bini geçti bile... Ve de sahaya ne şişe atma, ne küfür yağmuru oldu. Ne de tuvaletlerin parçanladığını, ne de kapıların kırıldığını duyduk, ne de yayıncı kuruluşun kablolarının kesildiğini... Hatta öylesine ki, kirlettiği tribünü temizleyenler bile vardı. Umarım bizim sözüm ona seyirci grubuna ders olur...

Seni gidi Terim Hoca seni

Taa Göztepe, Ankaragücü mesailerinde bu ülkenin bir numarası olacağını yazıp, söylemiştim. Ne mutlu ki yanılmadım. Fatih Terim hocadan söz ediyorum... Muğdat’ı kaptı... Yani, kalırsa, Rodrigues’le çizgiyi duman ederler... Nagatomo da bitti... Eh artık, sol da tamam... Donk da kaldı. Ön libero da oynat, sıkışırsan tandemde de... Para pul yok ama böyle hocan olursa yaşadın gitti demektir.

Elmalık da mı utandırmadı?

Bendeniz ilk oyumu 1965’te kullandım. İşte, 1946’dan sonraki demokratik seçim süresince ilk defa, bir “1 numara” adayının kendi köyünde rakibine yarı yarıya farkla yenildiğine tanık oluyorum. Yani Yalova Elmalık hadisesi... Ne rahmetli Menderes, ne Demirel, ne de Özal bu tokadı yemediler. Hele hele hep açık ara Tayyip kardeşim hiç mi hiç... Bu sebeple Sayın İnce’yi övüp doldurmaya devam etmeyiniz. Biraz utanınız lütfen! Kendilerini Elmalıklılardan iyi tanıyan olur mu? Parti başkanlığı mı? Değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Bak; partinin tarihi...

Koray Palaz’mış!

Geçtiğimiz pazar günü ASpor ekranında bir zat vardı. Dediler ki, “Van Persie Türkiye’ye geldiğinde başarısız olacağını söyleyen tek kişi oldu mu?” Teknik direktörmüş bu zat... Etrafına, ya da çıktığın ekranın elemanlarını sor bakalım o dediğin topçu için bu satırların yazarı daha Kadıköy’e gelmeden ne demiş ne yazmış... İşte ülkenin futbolu bu isimlere emanet olacak be!

S Sport; ayıp oldu

Önce bizim Kadın Voleybol millî takımının maçlarını bizlere sunduğu için teşekkür edeyim. Sonra da bir sitemim var. ABD ile oynadığımız final maçının son setinde ekrana bilmem neredeki rallinin görüntülerini koyarak büyük bir ayıp işlenmiştir. Bırakın televizyonculuğu da, siz nasıl millîsiniz yahu?

Guidette denen adam!

Kadın Voleybol Millî Takımımız Çin’de de harikalar sundu bizlere... Hele hele geçtiğimiz cumartesi günü dev takım Brezilya’yı, hem de 3-0’la yere serişleri gerçek bir sportif zaferdir. Bu takımımız kaptan Eda ve birkaç kişinin ötesinde yepyeni. Seda, Neslihan, Gözde, Esra bıraktılar. Naz, Kübra, Dicle Nur, Bahar, Polen bile yoktu bu takımda... Tabii ki bu da büyük teknik adam Guidetti’nin bir zaferidir. Bendeniz de Saint Joseph’te aynı branşta, yedek de olsam, bir İstanbul şampiyonluğu yaşamıştım. Diyeceğim şu; takım oyunlarında teknik adam başrol oyuncusudur. Hem seçimde, hem eğitimde, hem de yönlendirmede...

Bu Guti de nereden çıktı?

Bizim mahallenin futbol hastaları ulaştırdı bana önce bu kara haberi... Beşiktaş, Şenol Güneş hocaya yardımcı olarak İspanyol Guti’yi, yani eski futbolcusunu atamıştı. Yahu beyler; siz Guti o formayı futbolcu olarak giydiğinde oturduğu sitenin korumalarından hiçbir şey öğrenmediniz mi? Görevliler gece yarısı, hem Amerikan, hem de İskoç markası yetiştirmekten duman olmuşlardı.

1907 kampanyası şoke etti

Gözlerime inanamadım. Kulaklarımı ciddi şekilde temizlemeye çalıştım. Çünkü Fenerbahçe TV’de, 1907 Derneğinin bir kampanyası yazılı olarak geçiyor ve spiker fondan okuyordu. Kulübe para yardımı kampanyasının anonsu idi bu... 500 liraya gümüş, 750 liraya altın, 1.000 liraya da pırlanta denmişti. Evet, maalesef bunu da gördük ve duyduk. Bence eski-yeni yönetimlerde kimler görev aldıysa, tabii ki son 20 senede, bu durumdan utanmalıdır. Fenerbahçe’nin 111 yıllık tarihinde böyle bir dibe vuruşa hiç rastlanmamıştır. Bin kere yazıklar olsun!

Arsenal kafayı mı yedi?

Bilir misiniz ki, tarihte İngiltere Premier Ligi’nde küme düşmemiş tek takım Arsenal’dir. Ve bu büyük futbol firması gerçek bir şirkettir de... Yani bizdeki gibi şirket de değildir... İşte bu firma, henüz 26 yaşındaki Wilshere’ı bedelsiz serbest bırakmış ise, acaba bunda ne vardır? Hatırlarsanız bendeniz bu sütunlarda Van Persie sadece 6 milyoncuk avroya alındığında “Bunda bir iş var. O paraya bütün İngiliz kulüpleri kuyruğa girer, hatta Almanya, İspanya, İtalya, Fransa’dan özel uçak seferleri düzenlenirdi” diye yazmıştım. Sonra mı? Zarar 35 milyon avrocuk!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.