Öyle bir maç ki...

A -
A +

Erol Bulut, Sosa, Pelkas gibi isimleri çıkartıp oyunu nasıl olsa rakip eksik diye maceraya bırakmıştı ama gol tabelaya yazılmadıktan sonra işin yürümüyor demektir

Böyle bir lig maçını düşünmek bile zordur. Bu karşılaşma öncesinde herkesin favori gösterdiği Fenerbahçe’ydi. Çünkü ev sahibinde neredeyse yarım takım cezalı veya sakattı. Fenerbahçe’de ise tek bir oyuncunun eksikliğinin lafı bile edilmemişti. Hâl böyle olunca başlama düdüğüyle birlikte Fenerbahçe’nin oyuna istediği gibi çıkması, saha boşaltarak savunmadan oyuncularının da hücuma katılması kaçınılmazdı. Ancak Antalyaspor savunmasının direnci ezici baskıyı skor tabelasına yansıtmadı. Bu arada Fenerbahçe’nin kale direkleriyle olan restleşmesi hâlâ devam edecekti.
Derken devrenin bitiş düdüğüne az bir zaman kala Valencia’nın koca oyundaki tek artısı sonrasında Ozan’ın önüne bıraktığı top, şık bir plaseyle deplasman takımının soyunma odasına tek farkla üstün girmesine sebep oldu. İkinci yarıda Fenerbahçe’de tek değişiklik yoktu. Antalyaspor’a gelince, o zaten maçtan önce değişikliğe uğramıştı. Derken Antalyaspor kalesinin direkleri iş başına geçmişti. 10 kişi kalmış Antalyaspor bütün dezavantajlarına rağmen berberliği yakaladı. Podolski gibi dev uluslararası maçlar oynamış bir oyuncu öyle teknik bir vuruş yaptı ki, Fenerbahçe’nin stoperleri ile kalecisi bu muhteşem golün ancak seyircisi olabildiler.
Maç berabere bitecek diye düşünürken, Antalyaspor ceza sahası içinde meydana gelen bir karambolden dönen topta oyuna sonradan giren Perotti ikinci çalımı atarken indirildi. Penaltıyı da aynı oyuncu sanki takımı çok farklı öndeymiş gibi, büyük bir futbolcunun soğukkanlılığıyla tabelaya yazdırdı. Şimdi biz bu garip maçı anlatmaya çalıştık. Dört direkten dönen top ve eksik takımın eşitliği yakalamasının altını çizelim. Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, Sosa, Pelkas gibi isimleri çıkartıp oyunu nasıl olsa rakip eksik diye maceraya bırakmıştı ama gol tabelaya yazılmadıktan sonra işin yürümüyor demektir.

MAÇIN ADAMI: Gökhan Gönül

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.