Kadıköy, Kadıköy olsa idi!..

A -
A +

Şu Boğaziçi meselesi geçtiğimiz hafta sonuna doğru bizim Kadıköy'e de sıçradı. Yaygaralar, sloganlar falan filan... Bizim evin önünden sık sık geçit yaptılar. Şöyle bir baktım da, pek öyle hakiki üniversiteli göremedim... Ama şunu hemen ifade edeyim, eski Kadıköy'de böyle bir manzara asla olamazdı. Ne emniyet izin verirdi, ne Kadıköylü... Yüzde yüzlük değişime uğramış Türkiye onun koca ili İstanbul ve bence en değerli semti maalesef şimdilerde böyle... Allah bize bunların hakikilerini sunmuştur zamanında... Hiç unutmam Kuşdili Karakolu Komiseri Palaska Rıza, maç öncesi atletizm pistinde tur attığında, tribünler ölüm sessizliğine bürünürdü. Hele tribünde bir hareket görsün, anında karakolda bulurdu kendini o zat. Sonra mı? Allah düşürmesin... Sirkeci'deki Emniyet Müdürlüğünün bir kenarında bir slogan vardı... Hadi yazmayayım, eskiler bilir...

Avcı'nın avı devam ediyor...
Trabzonspor, Denizlispor'u hem de Trabzon'da sadece 1-0'la geçti. Bundan 40 sene önce olsaydı, bu maçı böyle yorumlardık. Ama şimdilerde öyle... Abdullah Avcı elindeki kapasiteye göre oynatıyor. Bence bu en önemli düşünce... Denizlispor ligin sonuna demir atmış da olsa, günümüz futbolunda her şey beklenir. Ancak bir yanlışı işaret etmem lazım. Yahu Avcı Kardeş; nedir maçın sonuna doğru o oyuncu değişiklikleri... Yani takımın beş dakika içinde tanınmaz hâle gelişi... Ve daha 1-0... Buraya dikkat!

Twitter sen kimsin yahu?
MHP Genel Başkanı Bahçeli, malum Boğaziçi meselesi için bir yorum yapıyor. Ki sabaha kadar katılırım. Sen tut, şu Twitter, nedense, kimse, bu söyleme sansür getir. Sen kimsin yahu? Allah'a şükür ki, benim cep telefonumda sadece yeşil ve kırmızı var. Bu çağın bu rezilliklerinin hiçbiri bende mevcut değil. Hadi bakalım Twitter beni de sansürlesene!

Bulut’a yine pusula indi!
F.Bahçe-G.Saray derbisinin, yanılmıyorsam 70. dakikasından sonrasıydı, F.Bahçe Teknik Direktörü Erol Bulut elindeki pusulayı inceliyordu. Nereden gelmişti oraya o pusula? (Bunu en iyi Volkan Demirel bilir galiba) Ne yazıyordu acaba? Bizim A Spor’daki ünlü (!) eski teknik direktör, yeni yorumcuya göre, maçın istatistiği vardı pusulada... Eh benim ülkemdeki teknik adamlar bu kafada ise, çoğunlukla tabii ki, futbolumuzun bu kadarına bile teşekkür edelim.

Terim Hoca’m Onyekuru'yu yakmadın mı?
Galatasaray derbiyi kazandı. Tamam... Kutlarım! Ancak bir yarım saat sağ önde oynatılan en büyük koz Onyekuru'ya ayıp olmadı mı? O yarım saatlik işkenceden sonra psikolojisi bozulmuş adam da o kadar oynayabilirdi. Haa Caner korksun diye mi, Onyekuru sürgüne gönderilmişti? Arda'dan korkmaz mıydı? Bir de şu Kılınç'ın fiziksel gücünü yükseltmeden oynatmayın, dağılıyor çünkü...

Vah Eskişehirspor vah!
Geçtiğimiz cumartesi günü, bir zamanların, bana göre, gelmiş geçmiş en modern futbolunu oynayan Eskişehirspor'un maçı vardı. Kaybetti. Ama o stat da neydi yahu? Muhteşem! Allah razı olsun günümüz iktidarından... Hey gidi günler hey! O yıllarda böyle bir stat olsa idi, o muhteşem takım her maçı full oynar ve kasası paradan geçilmezdi. Mümin (Taşkın) - İlhan, Necdet - Kamuran, İsmail, Nuri - Nihat, Vahap, Fethi, Burhan, Ender... Hatırladınız mı? Ey Eskişehirli muhteremler; Ben üzülüyorum, utanıyorum, ya siz?

Aykut Hoca’nın kariyeri tehlikede!
Başakşehir yine kaybetti. Hem de kendi sahasında... Yeni göreve gelen Aykut Kocaman hoca da gülemedi. Durum ciddi... Dört takımın düşeceği, tabii ki yeni bir darbe olmaz ise, gerçeği son şampiyonun etrafında dolanıyor, biline... Benzetmek gibi olmasın ama tarihte bir Bursaspor yaşanmışı var.

Bakasetas'ın transferi...
Trabzonspor geçtiğimiz ara dönemde Alanyaspor'dan Bakasetas'ı transfer ederek, bence başta “Üç Büyükler” olmak üzere, bütün kulüplere fark attı. Adam komple bir oyuncu. Yani futbol alanının her bölgesinde etkili oluyor. Gol işini bile ihmal etmiyor. Daha ne diyeyim ki acaba...

Necip varsa mesele yoktur!
Beşiktaş iyi kapanan ama hücuma çıkmakta sıkıntılı rakibi Konyaspor karşısında çok da erken 10 kişi kaldı. Hem de sol arka oyuncusu gidiyor idi... Eh Rıdvan da sakat ya... Ama ne olursa olsun Necip oyundaydı ve sol bek oluverdi. Her takıma böyle bir oyuncu gerekir diye yazıp dururum. Sonra mı? Beşiktaş'ın bu oyunda golünü arka bloktan çıkıp gelen birinin atmasını bekledim. Öyle de oldu. Çünkü diğerleri var ile yok arasında oynuyorlardı.

Tribünde adam mı vardı ki?
Tarihî rekabet maçında Ülker Stadı'nın bir tribününde, bana göre, saymadım ama iki binin üzerinde adam vardı. Hele hele bunlardan biri maskesini indirip küfürler sallıyor, yetmiyormuş gibi eli ile de bazı ahlak dışı hareketler patlatıyor. Ama bunlar sağlıkçı imiş... Yapmayın yahu! Böylelerini nerede ise bir senedir ömürlerini bile hiçe sayarak hizmet edenlerden saymayın! Haa bir de Abdürrahim'e saldıran var. Kabahat onda mı? Hayır! Onu böyle eli kolu ortada dolaştırandadır. Vukuatı sadece bu mu? Hadi canım sizde! Bakalım bizim müthiş TFF ne yapacak, pardon ne halt edecek?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.