“Direk”t zirveye

A -
A +

F.Bahçe direkleri dövdüğü maçta Arjantinli yıldızıyla kazanıp liderliğe kuruldu. Bir kez daha duran toplar sarı-lacivertlilerin kurtarıcısı oldu

Değişimi şarkılarla özetlemek gerekirse; geçen sezonun “Dertler derya olmuş”undan bu sezon “Vur patlasın çal oynasın”a geçiş yapan bir Fenerbahçe var. Dün beki olmayan, stoper bulamayan takım, bugün sahaya sürecek aynı kalitede iki 11’e sahip.
Bu takım, seri galibiyetlerin morali, liderlik fırsatının motivasyonuyla sahaya çıkınca, Başakşehir’in 5’lediği, Tamer Tuna’yı yollamış, 7 oyuncusundan mahrum Antalya maçında net bir galibiyet beklentisi uyandırdı.
Eksiklerine rağmen yabana atılır kadrosu yoktu Antalya’nın; ortada Nuri Şahin’i ileride Podolski’si, Orgill’i, Jahovic’i göz korkutucuydu da, Fenerbahçe’nin Boffin’den başlayan presiyle tek kale maç izledik.
Ama presle rakibi boğan, top yapan takım iş gol pozisyonu üretmeye gelince ezber bozuyordu. Ortalar hedefini bulmuyor, şutlar zayıf kalıyor, son paslar hedef şaşırıyordu. Duran toplarla heveslenip, Samatta’yla direğe takılsa da aslında aynı Trabzonspor maçında olduğu gibi kayıp bir ilk 45 çıkardı Fenerbahçe.
Jahovic’in atılmasıyla rakip 10 kişi kalırken, ikinci yarının başlama düdüğü de yeni bir motivasyonu tetikleyince, ilk yarının çalışkan ama beceriksizi Valencia bile kendine geldi. Ozan’ın kilidi kırmasıyla da eksik Antalya’nın gardının iyice düşmesi beklendi.
Ancak Fenerbahçe, savunmasının bir anlık hatasında Podolski klasını konuşturunca vites yükseltmeyi akıl etti. Kadro farkıyla “orantısız güç” kullanan sarı-lacivertliler sağlı sollu ataklarla, cepheden füzelerle ablukaya aldıkları Antalya kalesinin direklerini döverken, gol yine penaltıya kaldı!
Perotti, klasını konuşturup kazandırdığı penaltıyı bizzat ağlara yollarken, aklımda “Başlayan 11 mi, yoksa değişen takım mı iyi?”, “Erol Hoca’nın dokunuşları ne kadar doğru?”, “Duran toplar olmazsa Fenerbahçe ne yapacak?” soruları birbirini kovalıyordu.

MAÇIN ADAMI: Diego Perotti

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.